hosszú távra

2018.01.11. 15:02

Huszti Szabolcs a Videotonban

Csütörtökön aláírta szerződését a korábbi évek nemzetközi szinten egyik legelismertebb magyar labdarúgója a Videoton FC együttesénél. Huszti Szabolcs hosszú távú szerződést kötött.

Ferencz Balázs

A 35. évében járó Huszti Szabolcs 2017 februárjában igazolt vissza az Eintracht Frankfurttól Kínába a Csangcsun Jataj együtteséhez, ahol 2014 és 2016 között már futballozott. A nyáron azonban keresztszalag-szakadást szenvedett, tavasszal térhet vissza a pályára. Husztinak 1+1 éves szerződése volt Kínában, de a sérülése miatt az opciós jog nem lépett életbe, így a magyar szélső ingyen tért vissza Magyarországra – 12 és fél év után. Az 1983-ban Miskolcon született játékos a Veszprém megyei Gógafán nőtt fel és a Tapolcai Bauxit serdülői között kezdte pályafutását. 14 évesen szerződtette a Ferencváros, s 19 évesen, 2002 februárjában bemutatkozhatott az első csapatban. Az NB I-ben 2003 őszén debütált, majd Sopronban kölcsönjátékosként szerepelt.

2004-ben Lothar Matthäus a válogatottba is meghívta a fiatal szélsőt. Első mérkőzésén, Japán ellen rögtön győztes találattal mutatkozott be. Huszti visszatért a Fradiba, egy bajnoki arany- és egy ezüstérem után aztán a francia élvonalban szereplő FC Metz gárdájához igazolt. Egy évvel később a Bundesligában érdekelt Hannover vásárolta meg. 2009 februárjában az orosz Zenit Szentpétervár szerződtette. A ballábas szélső három és fél év alatt 82 tétmérkőzésen 12 gólt szerzett és 12 gólpasszt adott, kétszeres orosz bajnokként és orosz kupagyőztesként tért vissza 2012-ben Hannoverbe. 2014 nyarán a kínai első osztályban szereplő Csangcsun Jataj vásárolta meg, Ázsiában másfél év alatt 39 bajnokin 9 gól és 10 gólpassz volt a mérlege, majd 2015 elején a Budesligás Eintracht Frankfurt szerződtette. Egy évvel ezelőtt ismét a Csangcsun Jataj csapatát választotta, ahol 16 bajnokin négy gól és öt assziszt fűződött a nevéhez.

- Őszinte leszek, korábban nem gondoltam volna, hogy én még a magyar bajnokságban pályára lépek. A tavalyi sérülésem után viszont sok időt töltöttem itthon – ezúton is köszönöm Peter Friar-nek a segítséget, akivel együtt dolgoztam az elmúlt hónapokban – ekkor keresett meg a Vidi. Beszéltem Kovács Zoltánnal és Marko Nikoliccsal is, meghallgattam őket, de elsőre arra gondoltam, hogy nem térek haza. Később aztán sok „apró” dolog megváltoztatta a véleményem. Kovács Zoltán is rengetegszer kereste Vladan Filipovicsot, Marko Nikolics külön felvázolta nekem a terveket, Juhász Rolival is sokat beszélgettem, Danko Lazovics is felhívott, Garancsi Istvánnal is leültünk, és mindenki biztosított arról, hogy a Vidinek komoly céljai vannak. Hosszú távú szerződést írtam alá, úgy gondolom, hogy jó döntést hoztam – fogalmazott Huszti Szabolcs a vidi.hu-n.

Érdeklődésünkre a klub – hivatkozva új kommunikációs stratégiájukra – a kontraktus pontos időtartamát nem hozta nyilvánosságra.

- Arról, hogy Huszti Szabolcs milyen minőséget képvisel, teljesen felesleges beszélni, ezzel mindenki tisztában van. Az ő hazacsábítása komoly fegyvertény a klubnak, büszke vagyok arra, hogy az átigazolás megvalósulhatott, köszönjük a tulajdonosnak, hogy lehetőségünk volt egy ilyen kaliberű labdarúgót szerződtetni. Szabolcsot hihetetlen profizmus és erős karakter jellemzi, a képességei mellett erre is szüksége lesz a csapatnak a pályán és az öltözőben is. Térdsérülése utáni rehabilitációja az utolsó szakaszba lépett, szakembereink segítségével azon dolgozik, hogy minél hamarabb Vidi-mezben láthassuk. Hosszú távú szerződést írtunk alá vele, hiszünk benne, hogy komoly sikereket érünk el vele együtt a következő években – nyilatkozta a szerződés aláírása után Kovács Zoltán, a Videoton FC sportigazgatója.

Az NB I-es tabella második pozíciójában telelő együttes pénteken kezdi az edzések sorát.

Borítókép: Wikipedia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában