Videoton FC

2018.01.12. 18:28

Huszti azért jött, hogy bajnok legyen

Pénteken délelőtt a Sóstói Stadion edzőpályáján – még Huszti nélkül – edzésbe állt a Videoton FC labdarúgó csapata.

Ferencz Balázs

Huszti Szabolcs (b) a 9-es mezben játszik majd

Fotó: Koppán Viktor Dávid

A fehérvári labdarúgók jövő hétfőig készülnek hazai környezetben, majd aztán Spanyolországba utaznak edzőtáborozni. A kerettel egyelőre még nem dolgozik együtt a klub friss igazolása, Huszti Szabolcs. A 35. évében járó középpályás a térdműtétje utáni rehabilitációs tréningjein dolgozik, de pár héten belül már teljes értékű munkát végezhet. A magyar klasszist sajtótájékoztató keretében mutatta be Kovács Zoltán sportigazgató, valamint Marko Nikolics vezetőedző.

A szélső utalt az évekkel ezelőtt írt nyílt levelére, amelyben azt írta, hogy „nem fog hazaigazolni a Videotonba, hogy válogatott lehessen”. Hangsúlyozta, hogy akkori véleményét ma is tartja, mert neki ugyan „nem derogál a magyar élvonalban játszani, de akinek magyar futballistaként lehetősége van top bajnokságban, top csapatban futballozni, tegye meg”.

A Videotonnal két és fél éves szerződést kötő Huszti Szabolcs hangsúlyozta: amikor korábban a hazatérését tervezte, akkor sem futballozni szeretett volna itthon, de a Videoton annyira komolyan érdeklődött iránta, hogy végül ez meggyőzte. A Ferencvárossal csak az érdeklődés szintjéig jutottak. Reményét fejezte ki, hogy bajnok lesz a Videotonnal és a fehérvári csapattal a nemzetközi kupában is szép sikereket érhet el.

Huszti Szabolcs (b) a 9-es mezben játszik majd
Fotós: Koppán Viktor Dávid

Kovács Zoltán sportigazgató szerint nagyon szép tavasz vár a Videotonra.

- Nagy fegyvertény, hogy egy ilyen kvalitású játékos minket választott, nagy büszkeség számunkra, s remélem, hogy Szabi is büszke lesz majd, mikor visszagondol arra, hogy a Vidiben játszott.

A klubvezető arról is beszélt, hogy tovább kívánják erősíteni a keretet, a napokban két-három minőségi igazolással kívánják bővíteni a variációs lehetőségeket.

Jó kedélyű edzéssel indítottak, Vargának, Juhásznak és Pátkainak (b-j) is hiányzott a labda
Fotós: Nagy Norbert

Marko Nikolics vezetőedző szerint az elmúlt két évtized egyik legjobb magyar játékosát sikerült leigazolniuk, aki sokat segíthet a célok elérésében.

- Ez egy jó üzenet a magyar labdarúgásnak is, fontos volt, hogy Huszti Szabolcs már az első edzéstől nálunk legyen – mondta az edző. – Kicseréltük a levegőt az öltözőben, két-három olyan játékos érkezhet, akik kvalitásban és ambíció terén is hasonlítanak Szabolcsra – utalt a keret változásaira.

A Vidi kedden utazik az Alicante melletti edzőtáborba, ahol öt mérkőzést játszik. Háromnapos hazai pihenő után Marbellában tréningezik a csapat, négy mérkőzéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában