női kézi

2019.11.21. 12:00

Hosszú szünetre vonultak

A női kézilabda-világbajnokság miatt december végéig szünetel a női kézilabdázók országos bajnoksága.

Horog László

Deli Rita (balra) elemez segítőjével, Sugár Tímeával Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A nemzeti együttes már el is utazott a november 30-án, Japánban kezdődő vb-re, az utolsó bajnokit november 15-én vívták az együttesek. Az Alba FKC a Békéscsaba gárdáját fogadta, nagy küzdelemben 28-25-re győztek a fehérváriak. Ezzel öt őszi, hazai meccsük közül négyet megnyertek, a tabella 7. helyén várják a december legvégi folytatást.

– A legfontosabb, hogy az Előre elleni derbin újabb két pontot szereztünk. Hullámzó volt a játékunk, több olyan pontja akadt a meccsnek, amikor pontosabb befejezésekkel magabiztosabb sikert arathattunk volna. Megdolgoztunk a győzelemért, megérdemelten szereztük meg a pontokat – közölte Deli Rita vezetőedző.

Deli Rita (balra) elemez segítőjével, Sugár Tímeával
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Tanítványai a szezon eddigi szakaszában, az őszi idényben pontosan ötvenszázalékos teljesítményt nyújtottak.

– A teljes képhez hozzá tartozik, hogy a nyáron megálmodott első sorunkból kulcsjátékosok estek ki. Sokat fejlődtünk a magunk szintjén, de egy csapat soha nincs kész teljesen. Kiélezett verseny zajlik, minden pontért meg kell küzdeni. Úgy ítélem meg, összességében jól teljesítettünk olyan kerettel, amelyben – egy-egy pozícióban – nagyon kevés NB I-es rutinnal rendelkező játékos szerepel. A Mosonmagyaróvár és a Kisvárda ellen játszottunk igazán jól.

A két, Győrből igazolt fiatal, a súlyos térdsérülést szenvedett Afentaler Sára és Varga Emőke rehabilitációja jól halad, a gyógytornász és az orvos véleménye alapján dől majd el, a tavasszal mikor térhetnek vissza a pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában