Elsőre nem volt rossz

2019.06.30. 11:49

Hornyák Zsolt győzelemmel debütált a PAFC kispadján

Helyenként tetszetős játékot hozott az élvonalbeli Puskás Akadémia és a másodosztályú Aqvital FC Csákvár felkészülési mérkőzése, a mérleg nyelve végül a felcsúti labdarúgócsapat felé billent.

Nagy Péter

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Puskás Akadémia FC–Aqvital FC Csákvár 2-1 (1-1)

PAFC: Hegedüs L. (Tóth B.) – Radics (Huszti), Krizan (Hegedűs J.), Hadzsiev (Spandler), Balogh B. – Szolnoki (Nagy Zs.), Urblík – Sós (Tamás N.), Knezevic (Fülöp L.), Kiss T. (Skribek) – Vanecek (Radó). Edző: Hornyák Zsolt.

AFC Csákvár: Markek (Hermány) – Csató (Kiprich D.), Tányéros, Albert (Csendes) – Major (Falusy), Mészáros D. (Nándori), Kocsis B., Sándor Gy. (Sipos), Deutsch – Baracskai (Pratsler B.), Sejben (Daru). Edző: Visinka Ede.

Gól: Sós (24.), Radó (55.), ill. Baracskai (35.)

Szolnoki Rolandékat (elöl) nehéz feladat elé állították
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Azt túlzás lenne állítani, hogy az ismeretlenbe ugrottak volna fejest az ellenfélválasztásnál Felcsúton, amikor a gyakorlatilag fiókcsapatként működő Csákvárt invitálták meg edzőpartnernek. A találkozó pikantériáját az is adta, hogy a Puskás 21 éven aluli játékosaiból jó néhányan – Tamás Nándor, Kiss Tamás, Skribek Alen, Huszti András, Radics Márton – akár az Aqvital FC mezét is magukra húzhatják idén a fiatalszabálynak és az újonnan bevezetett kettős igazolásnak köszönhetően.

Volt tehát kinek bizonyítani, a cseh Liberectől érkező Hornyák Zsolt ugyanúgy először látta „bevetés” közben az övéit, mint ahogy a néhány hete még a PAFC NB III-as gárdáját trenírozó Visinka Ede is. A szakavatott szemek rögtön kiszúrták a hiányzókat, valamint a próbázókat. Braniszlav Danilovics eközben már Diósgyőrben pózolt a DVTK dresszében, ezért kapusposzton mindenképpen erősítésre szorul majd az Akadémia.

A fiatal Radics beadásai több alkalommal okoztak veszélyt a csákvári kapu előtt, a legnagyobbat mégis Josip Knezevic bal felső sarokba tartó lövésénél kellett védenie Markek Tamásnak. A hazaiak „új fi úja”, a cseh David Vanecek hiába került többször is kecsegtető helyzetbe, a ziccereket egytől egyig elhibázta. Kiss T. beadását Sós Bence még érvénytelenül – lesről – gurította a hálóba, majd Knezevic passzát már szabályos körülmények között juttatta a kapuba, 1-0. A túloldalon Baracskai Roland egyenlíthetett volna, de ami nem sikerült neki közelről, az egy erőszakos labdaszerzés után már ment 12 méterről – így 35 percnyi játékot követően 1-1 állt a táblán. Ha kellett, azért oda-odaléptek egymásnak a felek: Sós és Szolnoki Roland is kapott néhány kéretlen „csomagot”. A félidő végén Markeknek akadt dolga ismét, majd slusszpoénként Kocsis Bence szerezhette volna meg a vezetést a látogatóknak.

A második játékrészt a Vidi II-ből igazolt Pratsler Benjámin remekbe szabott egyéni alakítása vezette fel, és hiába játszott jobban ekkor a Csákvár, a leshatáron kilépő Radó András jóvoltából a Puskás került ismét előnybe, 2-1. Pratsler továbbra is igen aktív volt új csapatában, valamint Kocsis Bencénél és Sipos Zoltánnál is jó helyen volt a „zsuga”. A tavasszal még az Aqvitalt erősítő Skribek centerezéséből Fülöp Lóránd rúghatta volna meg első felcsúti gólját, de Major Gergely becsúszva hatalmasat mentett. Daru Bence révén akár az egál is összejöhetett volna a vértesi brigádnak, de Deutsch László pazar beadását épphogy a kapu mellé pörgette a vendégek tízese.

A lendületes kezdést követően lankadt ugyan az iram, de így elsőre azért nem volt rossz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában