Sport

2016.07.26. 13:01

Hol tartanak a felkészülésben? - Körkép a megyei I. osztályú csapatok háza táján, ott, ahol nem volt edzőváltás

Fejér megye - Előző héten azoknak a csapatoknak a szakvezetőit kérdeztük meg, ahol váltás történt a kispadon, ezúttal a munkájukat csapatuknál folytató vezetőedzők tájékoztatták lapunkat a felkészülésről.

Káldor András

Mór: A Fejér megyei Magyar Kupa győztes Mór, amely a bajnokságban bronzérmet szerzett, július elejétől tréningezik, heti három alkalommal. A csapat július 16-án szombaton játszotta első edzőmérkőzését az NB III-ba feljutó Komárom VSE otthonában, és 1-1-et ért el. Érdemes megemlíteni, hogy a móriak gólvágója, Gál Dániel ritkán látható találattal szerezte meg a vezetést csapatának, a komáromi kapus mezőnybe felrúgott labdáját vágta kapásból, negyven méterről, közel a félpályáról a hálóba. Majd a szintén NB III-as Tatabánya vendégeként 2-0-as vereséggel zártak. Szombaton a Videoton II vendégei voltak, itt 4-2-re kikaptak, bár már a mérkőzés előjelei sem voltak kedvezőek, hiszen Horváth Zoltán vezetőedző meglehetősen bosszúsnak tűnt, amikor a felkészülésről kérdeztük. - Sajnos a Tatabánya ellen összesen tizenhárman voltunk Mindig azt mondják, hogy pozitívan kell gondolkozni, én ezt megpróbálom, de kellőképpen kivagyok emiatt A csapat összetétele nem fog változni, ugyanaz a garnitúra száll harcba az induló bajnokságban is, annak ellenére, hogy korábban nem erről volt szó. Változhat ez ugyan, de korántsem biztos, bővebb kerettel szerettem volna dolgozni, több jobb képességű játékos is hasznunkra válna, de ettől függetlenül a rajtra a csapat készen lesz

Ercsi: Az Ercsi július 5-én megkezdte a felkészülést. Heti négy alkalommal találkoznak a játékosok, két-három edzés, és egy-két edzőmérkőzés szerepel a programban minden héten. A mögöttünk hagyott hétvégén a XXIV. Szabolcs Kupán léptek pályára, a Szabadegyháza ellen 2-0-ra, a Pusztaszabolcsot, pedig 3-0-ra győzték le.

- A Szabolcs Kupa után a Dunaújváros PASE csapatával játsszunk, és a hétvégén már a Magyar Kupában szerepelünk, itt a Tordast fogadjuk. - tudtuk meg Gróf András vezetőedzőtől. - Minimális lesz a változás a keretben, egyedül Rezes János távozott, míg Flórián Ádám jelentette be, hogy befejezi a labdarúgást. Helyükre szeretnénk két játékost igazolni, de még folynak a tárgyalások, nincs megállapodás az ügyükben. Olyan gondjaink nincsenek, hogy össze kellene érni a csapatnak a hátralevő időben, ismerik egymást a játékosok, és én is ismerem őket. Van egy játékmód, amelyet tavaly is alkalmaztunk, úgyhogy ezen a területen sem lehetnek problémáink. Nekünk elsősorban fizikálisan kell felkészülni az őszi menetelésre.

A móri Vajda Viktor és a pátkai Füri Endre harcol a labdáért a legutóbbi kupameccsen. Nemsokára a bajnokságban is találkozhatnak. Fotó: Koppán Viktor

Sárosd: Egyöntetű vélemény, hogy a koncentráltabb játék és téli erősítések együttesének köszönhetően, hogy a Sárosd gárdája sokkal jobban teljesített tavasszal. A következő szezonban további fejlődésben bíznak, így van ezzel természetesen Dvéri Zsolt vezetőedző is. - Több mint három hete készülünk, nem panaszkodhatok, jól dolgoznak a srácok. Most már folyamatosan szerda-szombat ritmusban játsszuk az edzőmérkőzéseket, a hétvégén már a kupában lépünk pályára a Baracs otthonában. Eléggé átalakult a keretünk, nagyon sok fiatal érkezett. Az idősebbek közül többen távoztak, vagy abbahagyták, meghatározó játékosok mentek el, át kellett alakítani az állományt. Távozott Somogyi Szabolcs, Somogyi Barna, Meszlényi Zsolt, Falvai Dániel, Majláth Henrik, Rauf Renátó, Gál Péter, pedig abbahagyta. Elfogadtuk a döntésüket. A volt nagylóki Killer Máté személyében sikerült a megyében elismert labdarúgóval erősítenünk. Mindenféleképpen 18-as keretben gondolkozom, az örvendetes, hogy fizikálisan jól állunk, de még azért állnak előttünk feladatok a hátralevő hetekben. A taktikai részhez azonban még nem jutottunk el, persze, ahogy az idő halad előre ez sem fog kimaradni, elég lesz az idő a bajnoki rajtig.

Polgárdi: A tavaly őszi idényben biztos kiesőnek látszó együttes remek tavaszt zárt, és biztosította helyét továbbra is az első osztályban. - Feldobta az egész csapatot, hogy bennmaradtunk. Július 8-án kezdtük a munkát az új szezonra. Kemény alapozással indítottunk, itt főleg az erőnlét fokozása szerepelt a programban. Utána minden héten két edzőmeccset játsszunk, mert úgy ítéltem meg, hogy a legjobb edzés a mérkőzés. Akkor kapják a legnagyobb terhelést a játékosok, és nem utolsó sorban ezzel lehet hangolni legjobban az éles meccsekre. - hangsúlyozta Viktor Ferenc vezetőedző. - Megvertük a Lepsényt 3-0-ra, a Bodajkot, 5-1-re, Kőszárhegye, pedig 6-0-ra , míg a jövő héten érkezik a Tamási csapata. Július 31-én a Magyar Kupában a Kisláng vendégei leszünk. A csapat kémiája nagyon jól alakul, több olyan tehetséges fiatallal tudunk erősíteni, akikkel már korábban együtt dolgoztam. A legnagyobb erősítést azonban az jelenti, hogy Borbás László visszatér Zamárdiból. Ősz Patrik, és Petrovics Máté viszont eligazolt. 22 fős keretet szeretnék, és úgy néz ki ez meg is lesz. Továbbra is az elképzelésem, hogy fiatal reményteljes játékosokkal lépjünk előre. Az újonnan érkezők megértették, hogy mit akarunk játszani, nagy elánnal indultak neki az alapozásnak, mindenki be akar kerülni a csapatba!

Viktor Ferenc a Polgárdi vezetőedzője bizakodva várja a szezont. Fotó: fmh archív

Aba-Sárvíz FC: Az Agárdi Termál csoport bajnoka szinte az utolsó pillanatban, a Baracs elleni hazai győzelemmel biztosította be elsőségét. Hét másodosztályban eltöltött szezon után tértek vissza az abaiak a megyei első osztályba, és ezt állandósítani szeretnék. - Július elején kezdtük felkészülést, szerdán és pénteken vannak az edzéseink. A játékosállomány bízom benne, hogy nem változik, és együtt marad a csapat, mert jó közösséget alkotnak. Eddig még nem jelezte senki, hogy távozna. Több olyan játékossal számolunk, akik eddig az ifjúsági csapatban szerepeltek, illetve vannak olyanok _ Horváth Kornél, Török Géza - akik munkahelyi elfoglaltság miatt fél évre abbahagyták, de most visszatérnek. - tájékoztatott Bor Dezső vezetőedző, aki Tóth Róberttel közösen irányítja a gárdát. Jobban oda kell figyelnünk a védekezésre a magasabb osztályban, ezt gyakoroljuk a taktikai feladatok mellett. Nem folytathatunk olyan nyílt, támadójátékot, mint korábban.

Pátka: A hét elején megerősített kerettel kezdte meg a felkészülését a Pátka története első megye egyes szezonjára. Takács Viktor marad továbbra is a csapat játékos-edzője a következő szezon során is. - Július 4-én, az első edzésen 23 játékossal kezdtük meg a munkát, megerősítettük a keretet, öt új labdarúgó érkezett hozzánk. Loncsár András Csákvárról, Rózsás Dániel Kőszárhegyről, Varga Dávid Bodajkról, Rothauszki Attila Pákozdról és Csikesz László Ausztriából tér haza. Még egy játékos velünk edz, az ő sorsa később dől el. - fogalmazott Takács Viktor: - Az első két hétben négy edzésünk és egy edzőmeccset játszottunk, a harmadik héttől, pedig három foglalkozással, és egy mérkőzéssel készülünk. Van elképzelésem, hogy hova várnám a csapatot újoncként, de igazán az ötödik-hatodik forduló táján látszik, hogy ez reális, vagy mégsem. Elég lesz a hátralevő idő arra, hogy összeálljon a csapat, az utolsó simításokat végezzük. Abban biztos vagyok, hogy minden meccsre úgy fogunk kimenni, hogy bárki legyen az ellenfelünk, mi nyerni szeretnénk! Nem lesz ellenünk senkinek könnyű dolga.

Baracs: A Baracs csapata, bár beadta megyei első osztályú licence kérelmét, ám az Aba-Sárvíz elleni bajnoki címről döntő mérkőzésen nem sikerült kiharcolniuk a győzelmet, így a második helyen végeztek. Ez elvileg a megyei másodosztályban való indulást tette volna lehetővé számukra. A Puskás Akadémia AFC III visszalépése jelentette fordulatot, ez aztán megnyitotta az utat előttük, ugyanis másik megye kettes csapat nem adott be megye egyes licence kérelmet, így automatikusan az Agárdi Termál csoport második helyezettje kapott lehetőséget a megye egyben való szereplésre. A felkészülést július 11-én, kezdték, a kispadról, pedig továbbra is Éliás Zsolt vezetőedző irányítja a gárdát. - A derült égből villámcsapásként ért bennünket, hogy mégis első osztályban szerepelhetünk. Mi már elkönyveltük azt, hogy maradunk a megye kettőben. Úgy is kezdtük el kialakítani a keretet. Heti négy edzéssel készülünk, hat, vagy hét új igazolásunk lesz, főleg fiatal dunaújvárosi kötődésű játékosok. Távozókról nem tudok, talán ketten nem lesznek ott a tavalyi csapatból. 18 fős kerettel szeretnék nekivágni a bajnokságnak. Mivel nem nagyon terveztük a megye egyet, így nem nagyon volt időnk arra, hogy más taktikát válasszunk, és gyakoroljunk. A megye egy, és a megye kettő között óriási különbség van, más játékot igényelne. A Magyar Kupa, és amennyiben kiesnénk a Fejér Megyei Kupa arra tökéletes, hogy a bajnoki küzdelmekre fel tudjunk kellőképpen készülni.

Bicske: Az előző szezonban a csapat megjárta a poklot és a mennyet egyaránt, végül a tél folyamán jelentős erősítésen átesett gárda simán bennmaradt. Az idei évre már merészebb álmokat szőnek, és nem titkoltan az NB III-ba való feljutás. Ennek bizonyítására új játékosokkal erősítették meg a keretet, szerződtették a Velence csapatától Dukon Gergőt a védelembe, csatár posztra pedig Rigó Gábor érkezett, valamint Katona Lajos és Rados Gergő is tagja lett a 22 fős garnitúrának. - Már július 4.-e óta tart a felkészülésünk, a csapatépítésen van, illetve lesz a fő hangsúly, mivel több új játékosunk van. A fizikális, illetve taktikai résszel, pedig menetközben foglalkozunk. - emelte ki Raffai Rudolf vezetőedző. - Hetvenöt százalékban ugyanaz a keretünk, mint tavaly, a fennmaradó huszonöt százalékot kell beépíteni a csapatba, és pótolni a távozókat. Egész jó úton haladunk afelé, hogy a rajtra teljesen készen legyünk.

Martonvásár: Megújult létesítményben, kiváló körülmények között kezdte meg felkészülését a Martonvásár július 12-én. A programban heti három edzés és szerda-szombat ritmusban két edzőmeccs szerepel. Idáig a Pákozd és a Kápolnásnyék vendégei voltak és mind a két meccset győzelemmel zárták. Szombaton már hazai pályán a megye kettőbe feljutó Dunafém-Maroshegy csapatát fogadták, és 2-1-re győztek Bajor Balázs, és Szigeti Attila találataival. Ma, pedig az Iváncsa II-Beloiannisz otthonában vendégszerepelnek. Az első tétmérkőzését július 30-án, szombaton vívja az együttes, a Magyar Kupában, rögtön rangadóval indítanak, hiszen a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő ellen játszanak az első fordulóban. Augusztusban két további edzőmérkőzés szerepel a martonvásáriak naptárában. Augusztus 3-án a Százhalombattát fogadják, majd augusztus 6-án a felcsútiakhoz látogatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!