Sport

2009.03.26. 03:29

Hol a csapatunk?

Paks - Az NB I-es férfikosárlabda-bajnokság tegnapi fordulójában az Albacomp nagyon rosszul játszott, így kikapott. Nem csoda, hogy vezetőedzőjük a zakóját a parkettához vágta...

Silye Sándor

Természetesen a paksi csarnokban is ifjabb Ocskay Gábor tragédiája volt a legfőbb téma, az Albacomp játékosai fekete szalaggal a mezükön léptek pályára. A csapat hazafelé a Jégcsarnokhoz ment, és ott a játékosok gyertyát gyújtottak a kiváló jégkorongozó tiszteletére. Mindkét edző feszült volt a kezdés előtt, és természetesen mindketten a győzelemben bizakodtak. A találkozót egyperces néma főhajtás előzte meg, Ocskayra emlékeztek...

Elrontott támadások itt és ott jelentették a nyitányt, Morrison talált be először a 2. percben, Gosa triplája volt a válasz. Pontatlanná vált az Alba mezőnyből és a büntetővonalról egyaránt, így nagyot változott a világ, a 6. percben már héttel a házigazdák vezettek. A 9. percben meg már Dzunics vezetőedzőnek kellett időt kérnie, mivel övéi megtorpanását háromra olvadt előnyük jelezte (9. perc: 16-13). Az utolsó másodpercben szórt Gosa-tripla jelentette a hatpontos különbséget. Sőt, bő egy perc múlva már 10 volt oda, segített Keller triplája, igaz, nem sokáig, Williams is hármat szórt válaszként, sőt rövidesen már messze volt a Paks az albásoktól (14. perc: 32-18). A vendéglátók játéká-ban volt az Atom-töltet, a fehérváriak szárnyaszegetten kosárlabdáztak, a 18 pontos különbségnél Peresztegi Nagy Ákos dühösen a földhöz vágta a zakóját. Volt oka a mérgelődésre, játékosai nagyon rossz hatékonysággal tüzeltek (a félidőben 30 százalékkal), a Paks köszönte, és már húszra hizlalta vezetése nagyságát. Jellemző helyzet a 8. percben: Bell 13, Doyne 4, Keller, Morrison 3-3 pontnál járt, mindez kiegyensúlyozatlan teljesítményt mutat.

A paksiaknak pedig minden bement, tripla, dupla, büntető, így nyugodtabban készülhettek a szünetben a folytatásra. Az Albacompra rá sem lehetett ismerni, vagyis pontosítsunk: csapatról szó sem lehetett esetükben, mindenki maga játszott leginkább. Simon sem tudta összekapni a társaságot: 20 perc alatt még pontot sem tudott szerezni. Rosszul kezdődött: térfélcsere után támadott az Albacomp, Morrison a paksi palánk alól a másik térfélre passzolta a labdát, ki érti ezt? Simon első pontjainak örülhettünk a 22. percben, aztán Williams-show: az apró amerikai minden védőt körbefutott, majd hatalmasat zsákolt. A vendéglátók is megtorpantak, csökkentette a hátrányát az Albacomp, majd Simon dobott az utolsó másodpercben triplát, élhetett a remény, 10 alá kerültek a látogatók. De a zárórában hamar 18 lett újra oda (34. perc: 73-55), megint nagyon nem ment, nem volt vezére az együttesnek. A vége rémséges volt. Valamit tenni kell, de gyorsan, amíg nagyobb baj nem lesz!

Paksi Atom-Albacomp 85-58 (21-15, 25-13, 14-23, 25-7).

Paks, 1100 néző, vezette: Földházi, Hegedüs, Király.

Paks: MÉSZÁROS 12/3, WILLIAMS 28/9, ENGLISH 18, GOSA 17/12, Johnson 7, csere: Kiss, Csaplár-Nagy 3/3, Kiricsi, vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

Albacomp: Simon 5/3, Doyne 14, Radovics 1, Bell 19/3, Morrison 13, csere: Hanga 3, Keller 3/3, Góbi , Soós, vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos, edző: Matus Gábor.

Kipontozódott: Morrison (37. perc).

Az eredmény alakulása: 3. perc: 3-6, 8. perc: 16-9, 12. perc: 26-15, 18. perc: 43-23, 23. perc: 49-34, 27. perc: 57-39, 36. perc: 77-55.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!