Sport

2016.01.11. 20:58

Hétfőn edzett először - Wally Judge rendelkezett információkkal a bajnokságról

Székesfehérvár - A hétvégén megtekintette csapata soros bajnokiját, hétfőn délelőtt pedig már edzett a TLI-Alba ötödik légiósa, Wally Judge.

Horog László

A kispad szélén, az erőnléti edző mellett, utcai ruhában nézte a Szeged elleni, magabiztosan megnyert bajnokit, majd Anthony Myles társaságában ismerkedett a csarnokkal és új társaival a 25 éves, 206 centire nőtt kosaras, Wally Judge. Az erőcsatár hétfőn tréningezett először a Vodafone Sportcentrumban.

- Pénteken, késő este érkeztem, szombaton ismerkedtem a klubbal, megnéztem a meccset, kimondottan tetszett. Jó csapathoz kerültem, a csarnokkal és a hangulattal sincs gond - mondja Wally. - Ha nem is sok, de korábban már volt információm a magyar kosárlabdáról, a nálam egy évvel fiatalabb testvérem, Rodney McGruder két évvel ezelőtt, Pakson szerepelt, a jelenlegi, fehérvári edző, Dzunic Branislav irányításával. Ő mesélt az országról, valamint hallottam sztorikat Lóránt Pétertől és Anthony Mylestől is tavaly tavasszal, amikor Pesaróban együtt pattogtattunk. Az mindenképpen hasznos, hogy ők itt játszanak, segítenek a beilleszkedésben. Bár hozzáteszem, a klub többi, tengerentúli játékosát is ismertem korábbról.

Anthony Myles és Wally Judge (jobbra) tavaly tavasszal már együtt játszottak az olasz élvonalban. Fotó: Horog László

Judge azt mondja, az átállással gyorsan megbirkózott, az első, itt töltött éjszakán is sikerült 6-7 órát aludnia, a későbbiekben pedig még többet. Egyelőre január végéig érvényes szerződést kötött, reményei szerint a szombat esti, zalaegerszegi bajnokin magára öltheti a kék-fehérek szerelését, s olyan benyomást tesz a szakmai stáb tagjaira, hogy a folytatásban marasztalják.

A nyáron térdsérüléssel bajlódott, Izraelből és Argentínából a kevés játéklehetőség miatt távozott. Reméli, Fehérváron nem csak tíz percet tölt a parketten meccsenként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!