Megyei karatesikerek a Diákolimpián

2019.04.09. 20:37

Heten a trónon

Több mint ötszázan álltak tatamira a királynék városában a hétvégén, hogy eldöntsék: ki az ország legjobb karatékája?

Nagy Péter

Fekete Gergely aratta a legnagyobb sikert a fiúk között Fotó: FKA

Az Alba Regia SC, a Fehérvár Karate Akadémia és a kincsesbányai Pataki-Team jóvoltából volt kinek szurkolni a Veszprémben megrendezett kyokushin karate Diákolimpia országos döntőjében.

Az albások hat fővel képviseltették magukat a viadalon, amelyen Dvéri Maja két érmet is bezsebelt: a junior nők formagyakorlatát (kata) megnyerte, míg a küzdelmi versenyszámban (kumite) a dobogó legalsó fokára állhatott fel az 50 kilósok között. Kovács Ferenc tanítványa ezzel nagy lépést tett azért, hogy képviselhesse hazánkat a júniusi junior Európa-bajnokságon.

A rendre jól teljesítő Fehérvári Ádámnak ezúttal meg kellett elégednie a katában elért ötödik helyével, ahogy küzdelemben is az 5–8. pozícióban zárt. Utóbbiban Hekkel Zsolt is érdekelt volt, aki lemásolta Fehérvári eredményét a 75 kilogrammosoknál. Pinczés Bertalan is az 5–8. helyen fejezte be a versenyt, igaz, ő a serdülők 50 kg-os csoportjában tette mindezt.

Fekete Gergely aratta a legnagyobb sikert a fiúk között
Fotó: FKA

Történelmet írt viszont a Fehérvár Karate Akadémia, amely Reichert Jázmin, Kántor Viktória, Bőke Eszter, Fekete Panna, Nagy Natália és Fekete Gergely révén hat aranyérmet nyert kumitében – ez rekordnak számít megyénkben az országos karateversenyeket figyelembe véve. Ugyancsak küzdelemben szerzett bronzérmet Kulcsár Gergő, formagyakorlatban Fekete Panna a második legjobb lett.

Sensei Mátó Katalin és Bőke Béla növendékei azonban nem ülhetnek a babérjaikon, mert a Puszta Péter, Kántor Viktória, Bőke Eszter, Fekete Panna összetételű csapat a KWU utánpótlás Eb-re készül, Dezső Katának pedig hamarosan a Vilniusban lebonyolításra kerülő kontinensviadalon lesz jelenése a magyar shinkyokushin válogatottal.

Pataki Csaba együttesének az ifi k között induló Pataki Zsófia szállította az első medált a katában harmadik Pataki Zsófiának köszönhetően, testvére, Nikolett a serdülőknél ugyancsak bronzéremmel gazdagodott. Utóbbi kumitében helyezetlenül végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában