Sport

2013.01.03. 20:57

Hét nehéz meccse lesz a Sapának zárásig

Székesfehérvár – A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a legutóbbi öt meccsén elszenvedett négy vereség után nincs könnyű helyzetben. Hét nehéz meccs vár rájuk még az alapszakaszban.

Silye Sándor

Nem lesz könnyű januárja a csapatnak! Nyitányként január első napján Bécsben szoros csata végén 4-2-re kikapott a Sapa a listavezetőtől úgy, hogy 5 másodperccel a vége előtt üres kapus gólt lőtt a Vienna.

Fortuna is elfordult az együttestől, hiszen a hazai pályán az Olimpija Ljubljana ellen elszenvedett első vereség alkalmával a melegítés alatt a kapus Munrót olyan balszerencsésen találták el, hogy agyrázkódást szenvedett, és nem tudott védeni. Helyére a felkészülés lehetősége nélkül Bálizsnak kellett állnia, mire az első harmadban felvette a meccs ritmusát, addigra 2-0- volt oda... Utána megint az Olimpija következett, a záró harmadban 1-0-ás Sapa vezetésnél nem adták meg a Fehérvár szabályos gólját, így 2-0 helyett 1-1 lett, majd ismét nyertek a szlovénok.

 

Banham a hazai Salzburg elleni meccsen, amikor 9-2-re nyert a vendég. Utána a Sapa kétszer nyert ott! (Fotó: Koppán Viktor Dávid)

Jan Neliba vezetőedzővel beszélgettünk a közelmúlt eseményeiről, illetve a januári alapszakasz zárásának a lehetőségeiről.

– A ragyogó menetelés után megtorpant a csapat. Miben látja ennek okát?

– Elsősorban a második hazai Ljubljana elleni meccsben. Az akkor elszenvedett vereség, és főleg annak okai kissé megviselték a csapatot. Ennek ellenére még nagy küzdelemben és sok munkával begyűjtöttük a 2 pontot Innsbruckban, de a Villach és a Vienna elleni meccseken be kell vallani: jobb volt az ellenfél. Ehhez még vegyük hozzá, hogy voltak sérültjeink is, akik hiányoztak a csapatból, bár erre nem akarunk hivatkozni. De ilyen a sport, mindig lehetnek hiányzók. Természetesen nem adtuk fel az első hat csapat közé kerülés lehetőségét, mindent megteszünk ennek az érdekében! – mondta a szakvezető.

– De ehhez már alighanem nagy bravúrra lesz szükség...

– Hét mérkőzést játszunk még, ha a megszerezhető 14 pontból kilencet begyűjtünk, meglehet az esélyünk arra, hogy az ígéret földjére léphessünk. Ez a feladat, ezt kellene megvalósítanunk, győznünk kell itthon és idegenben egyaránt.

– Úgy tűnt, mintha a túl sok mérkőzés hatására kissé elfáradt volna a társaság, vagy nem?

– Ilyen erős bajnokságban, ilyen kiegyensúlyozott szezonban, ilyen terhelés mellett természetes a fáradtság. Hullámvölgybe kerültünk, de kimászunk a gödörből!

– Hétvégén emberes feladatok következnek, a Salzburg itthon, a Linz idegenben. Mit vár e meccsektől?

– Bízom a játékosokban, bízom a csapatban, és hiszek benne, hogy pontokat szerzünk e két nagyon erős csapat ellen. Eddig jól játszottunk az erősebb együttesek ellen, de sietve kijelentem, ebben a ligában nincs könnyű ellenfél... Eddig a leggyengébb is meg tudta verni a legerősebbet, és az esélyes csapatok sem tudtak mindig élni az esélyükkel. Nekünk az a dolgunk ezen a hétvégén és a többi meccsnapon, hogy bebizonyítsuk, ott a helyünk a legjobb hat között!

Nézzük, milyen menetelés vár Sofronékra januárban. Ma a Salzburgot fogadják, vasárnap Linzbe utaznak. Ezután a mérkőzések sorrendje az alábbi: 11, péntek, 19.15: Znojmo (otthon), 13, vasárnap, 17.30: Graz (idegenben), 15, kedd, 19.15: Zagreb (o), 18 péntek, 19.15: Dornbirn (o), 20, vasárnap, 17.30: Klagenfurt (i.).
Döntse el mindenki maga, milyen sorozat lesz ez...?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!