Söpréssel jutottak tovább az újpestiek

2019.03.06. 22:49

Hazai pályán ért véget a Titánok szezonja

Harmadszor szenvedtek egygólos vereséget a fehérváriak az UTE csapatától, így a fővárosiak 4-0-ás összesítéssel jutottak a jégkorong Erste Liga elődöntőjébe.

Káldor András

Kiss Patrikék (kék) hozzáállására nem lehett panasz

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Fehérvári Titánok–UTE 2-3 (1-0, 0-2, 1-1)

Székesfehérvár, 756 néző, vezette: Haszonits, Babic, Árkovics, Kövesi Titánok: Gyenes – Beukeboom, Kiss R., Bennett 1, Kiss Patrik (1), Szita (1) – Láday 1, Reiter, Lewis (1) Mihály Ákos, Péter A. – Szabó B., Imre, Balogh B., Császár, Madácsi – Vas, Sándor F., Buzás, Hamvai Mazzag. Edző: Kiss Dávid. UTE: Sila – Varga A., Nagy N. (1), Csányi, Kocsis, Nemes – Huba, Pokornyi, Brine, Hebar, Ropret – Kiss Philip, Kiss-Rusk (1), Benk 1, Stefishen, Vincze P. 1 – Nagy N. (1), Varga A., Csányi 1, Kocsis, Nemes – Kovács A., Kovács S., Szalma. Edző: Szilassy Zoltán. Kiállítások: 6, ill. 4 perc Kapura lövések: 24-31

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-0 az UTE javára. Nagy lendülettel indítottak a hazaiak: John Lewis száguldott el a jobb szélen, centerezése tisztán találta ugyan Mihály Ákost, de a támadó túlságosan nagy lendülettel érkezett, és Ales Sila tisztázni tudott előle. Később Kiss Patrik bal felső sarokba tartó lövését tornázta ki óriási bravúrral Sila. Jóformán nem volt üresjárat, remek iramot diktáltak a csapatok, és ennek hozományaként a 18. percben megszületett a hőn áhított fehérvári vezetés. Jegyezzük meg: érdekes körülmények között, ugyanis Láday Tamás távolról eleresztett lökete Pokornyi Dávid sisakján irányt változtatott, ami megtévesztette Silát, így a pakk a bal alsó sarokban kötött ki, 1-0. Az első szünet után nagy erőket mozgósított és a 23. percben egalizált az UTE. Nagy Nilan pontos centerezését a lila-fehérek új gólzsákja, a rájátszás minden meccsén eredményes Vincze Péter vágta be, 1-1.

Kiss Patrikék (kék) hozzáállására nem lehett panasz
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Négy perccel később pedig már vezettek a vendégek, Csányi Karol kapott hajszálpontos indítást Andrew Stefishentől, előbbi nem is hibázott, 1-2. A 34. percben Anze Ropret végérvényesen lezárhatta volna a csatát, akiről teljesen megfeledkeztek a bekkek, de élesen meglőtt korongja a kapu fölött szállt tova. A harmadik harmadban hatalmasat melózott a Titánok gárdája az egyenlítésért, amit végül Fortunának és Mark Bennettnek köszönhetően megszereztek. Egy felpattanó korongot – mely már úgy látszott, hogy a kapusé lesz – tudott bepiszkálni a székesfehérvári csatár, 2-2. Nem hagyta azonban annyiban az Újpest, két és fél perc múlva Kiss-Rusk Jedrick nagyszerű passzából Benk András lőtte ki a bal alsót, 2-3. A végén hiába kért időt és vitte le kapusát Kiss Dávid, Sila kétemberes hárítása gátat vetett a további találatoknak, így elbúcsúzott a Fehérvári Titánok együttese a további küzdelmektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában