Sport

2013.02.17. 20:29

Hasznos volt a Puskás Akadémia FC edzőtáborozása

Bár az utolsó felkészülési mérkőzésén kikapott a Puskás Aladámia FC NB II-es labdarúgócsapata, Benczés Miklós vezetőedző elégedett a játékosokkal, akik elvégezték a feladatokat. s

Matók János

A román harmadosztály első helyén álló Fortuna Brazi a szünet után szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a második félidőben rengeteget cserélő Puskás Akadémia FC-t. Az idei első vereség volt a beleki edzőtábor záró mérkőzése, amelyet a román futball ikonikus alakja, a "Kárpátok Maradonája", Gheorge Hagi is látott - írja tudósításában az akadémia honlapja a mérkőzésről.

 

Farkas Norbert (jobbra, fehér mezben), az akadémia utánpótlás válogatott futballistája

A Hagi Akadémia névadója az első félidőben három Puskás-akadémista helyzetet jegyezhetett fel: rögtön a meccs elején Polonkai Attila lőtt középről viszonylag tisztán, de a labda nem jutott a kapuba. A félidő derekán Farkas Norbert lendületes megiramodása után adódott lehetőség, de gól ezúttal sem született. A hajrában Vaszicsku Gergő fejelhetett szöglet után, de a kísérlete nem ért a célba.  A szünet után Benczés Miklós vezetőedző kicserélte a két belső védőt, a komplett középpályás sorát, és a balszélsőt. A hat változtatás kicsit megzavarta a csapatot, ezzel párhuzamosan erőre kapott a Fortuna Brazi. Egy oldalszabadrúgás után meg is született a meccs egyetlen gólja. A befelé szálló labda a jobb oldali kapufáról pattant ki, ahol érkezett Gavrilescu,  és hét méterről passzolt a hálóba. A folytatásban volt még egy tizenegyesgyanús román szerelés, Nagy Dani esett el gyanús körülmények között, és Gajdos Zsolt is egyenlíthetett volna, de tévesztett, így  maradt a 0-1. 

- Összegezné a táborban szerzett benyomásait?

- Nagyon hasznos volt, hiszen amit előre elterveztünk, azt mindet végrehajtottuk - mondta már a hazatérés után Benczés Miklós. - Még annak ellenére is, hogy lényegében három évszak időjárása váltotta egymást. Kiváló körülmények között, nagyon jó ellenfelekkel játszottunk, a sűrű program miatt lényegében versenykörülmények között. Felkészülésünk nagyon hasznos állomása volt Belek. Végig együtt voltunk, a közösségi élmények miatt még jobban összekovácsolódott a csapat. 

- És a csapat játéka?

- Rendben vagyunk, ám ami fontos: az előttünk álló utolsó két hét a nyitány előtt, amely a frissítés jegyében zajlik  majd, hiszen a sok munka, a mérkőzések  miatt fáradtság van a lábakban. Hétvégén, majd az Eger ellen hangolódunk a bajnoki rajtra.  

- Mi a helyzet a kérdőjeles játékosokkal?

- Nagyon szeretném, ha Nagy Dani nálunk folytatná tavasszal, bár még nem írt alá. Viszont az NB III-as Vidiből Nagy Zsolt nálunk folytatja. Ugyanakkor kérdéses a japán futballista, Nakamura sorsa.  

- Az viszont örömteli tény lehet az önök számára, hogy Polonkai Attila visszatért.

- Ez így igaz, hiszen nagyon fontos volt számunkra, hogy Polonkai Attila ismét közöttünk van, de nem csak mint csapatkapitány, hanem azért is, mert játékosként is az egyik meghatározója a csapatunknak. Betegsége után fokozatosan kapta a terhelést, de máris jó formában van.  


A Puskás Akadémia  FC Bécsen keresztül vasárnap délután érkezett haza Felcsútra. Ahogy Benczés mondta, készülnek az Aqvital-Publo Csákvár elleni bajnoki ratjra, amely március 2-án lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!