Sport

2014.08.20. 17:10

Hasznos csaták: a Fehérvár AV19 elbánt a Nyitrával is

Hazatért hatnapos szlovákiai túrájáról a Fehérvár AV19 jégkorong-csapata. Az Ördögök négy felkészülési meccsük közül hármat megnyertek, az utolsó kettőn szlovák extraligás csapatokat vertek.

Bobory Balázs

– A tisztes helytállás lett volna a célunk, és az, hogy lehetőleg hét-nyolc gólnál kevesebbel kapjunk ki – válaszolta Tokaji Viktor, a Fehérvár AV19 csapatkapitánya, mi lett volna az eredmény, ha 18-20 évvel ezelőtt játszik magyar csapat a szlovák élvonal második helyezettjével.

Nos, a magyar jégkorong fejlődik, most már ott tartunk, hogy a Fehérvár négy napon belül két extraligás együttest is legyőzött, pedig még csak alakul a fiatalokkal telitűzdelt együttes.

Tokaji Viktor tudja, a bajnokik mutatják meg a csapat erejét (Fotó: Koppán Viktor)

– Nyugodtan mondhatom, hogy hasznos volt a mögöttünk álló pár nap, már csak azért is, mert rengeteg variációt kipróbálhattunk, bő kerettel utaztunk Szlovákiába – mondta Tokaji Viktor. – A világbajnokságokhoz hasonló megterhelésben volt részünk, hiszen a hazai, Érsekújvár elleni összecsapással együtt egy hét alatt játszottunk öt mérkőzést. Bár a lengyel Tychytől kikaptunk, mégis azt gondolom, hogy a Zólyom, illetve a Nyitra elleni találkozó volt a legfontosabb, ők előrébb járnak korábbi ellenfeleinknél. Nagyszerűen helytállt a csapat, persze a finombeállítások még hiányoznak, meg kell találni a megfelelő összetételt és sérültjeink is vannak, gondolok itt Benkre, Sikorcinra, vagy éppen Hetényi Zolira. Az út, amin járunk, jó, az eredmények biztatóak. Az EBEL-rajtig még van néhány hetünk, minél jobban össze kell csiszolódnunk addig.

A Volán a legnagyobbat egyértelműen a Nyitra 4-1-es legyőzésével (gólszerzők:Marino (2), Nemes, Banham) dobbantotta.

– A számszerű eredmény tényleg magabiztos győzelmet mutat, de akadtak hiányosságaink, sokat voltunk emberhátrányban, fegyelmezetlenek voltunk. Sokat kell még dolgozni, hogy igazi egységet alkossunk. Jó karakterek, emberek alkotják a keretet, a légiósok között is mindenki partner és hasznára van a csapatnak. A Nyitra elleni győzelem tökéletes edzőmérkőzés volt, nagy skalpnak számít, de a lényeg úgyis az EBEL-szereplésünkön lesz.

A fehérvári játékosok szerdára pihenőt kaptak, csütörtöktől viszont edzésekkel újra indul a nagyüzem, pénteken pedig Érsekújváron lép jégre a kék-fehér alakulat. A szombati nap a bulié, és az ismerkedésé, másodszor kerül megrendezésre a Raktár utcában a Fanfeszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!