Sport

2015.11.11. 11:38

Három versennyel kezdték az idei szezont a fehérvári vívók

Székesfehérvár – Az idei Olimpici Grand Prix utánpótlás nemzetközi versenysorozat első állomását Hajdúhadházon rendezték, ahol a Székesfehérvári Vívó SE sportolói eredményesen szerepeltek.

Ferencz Balázs

A nemzetközi verseny felvezetéseként két viadalon is szerepeltek az SZVSE vívói. Veresegyházon Demény Kata újonc korosztályban bronzérmet szerzett, Joszkin Péter serdülő korosztályban a döntőben hatodik lett. Ezzel egyidőben Székesfehérvári Vívó SE versenyzői közül Büki Lili, Kiss Emma, Kollár Kincső és Tóth Zsófia a Sport XXI. utánpótlás válogatott keret edzőtáborában készült a szezonra. A budapesti Kópé Kupán már nagyobb, de még nem teljes létszámmal vett részt az egyesület. A legkisebb korosztályban Vas Barnabás a 2., a gyerek korosztályban Kiss Emma az 1., újonc korosztályban Büki Lili az 1., valamint serdülő korosztályban Joszkin Péter az 1. helyen végzett. A legutóbbi, Olimpici Grand Prix-n Hajdúhadházon egy új, ezen alkalomra átadott sportcsarnok 18 pástja fogadta a több mint 900 vívót.

A dobogósoknak Kulcsár Győző négyszeres olimpiai- és háromszoros világbajnok adta át a díjakat, Joszkin Péter (kékben) is találkozhatott a korábbi szövetségi kapitánnyal. Fotó: SZVSE

A legkisebbek, a törpicik között román győzelem mellett, a középmezőnyben végezve Vas Barnabás a 23. lett. Gyerek korosztályban magyar arany román ezüst és ukrán bronz született, itt Kiss Emma végzett a 21. helyen, mely az indulók és külföldiek nagy számát tekintve a mezőny első fele. Az újonc fiúk igazán kitettek magukért. Itt az olasz Enrico Piatti végzett az első helyen, második Keszthelyi Zsombor lett az Alföldi Vívó Akadémia versenyzője, míg a bronzérmet Joszkin Péter az SZ.V.S.E. vívója hozhatta haza. Társai közül Lakatos Levente 36., Magyar Bálint 43., Háder Roland 64. lett a 90 versenyző közül. A lányoknál ebben a korcsoportban Büki Lili a döntő 7. helyén végzett, Kollár a 30., Demény a 31., Kiss pedig a 37. lett.

A serdülők utolsó napi versenyén Kollár Kincső jutott döntőbe, a 6. helyen végzett, míg Tóth Zsófia – éppen Kollártól vereséget szenvedve – a 10., Büki a 16., Demény Kata – szintén Kollártól kikapva – a 48 lett. Itt magyar arany és bronzérem mellett román ezüst született. A fiúknál román győztest hirdettek, itt Joszkin a 24., Magyar a 48., Háder a 60., Lakatos a 80. lett 101 induló közül.

A székesfehérvári versenyzők 6 korcsoportban indultak, amelyből háromban a nemzetközi mezőnyben döntőbe is jutottak.

– Tavaly az első versenyen nem volt döntősünk, most három versenyzőnk is döntővel kezdett. Amennyiben a munkát továbbra is elvégzik a gyerekek, az remélhetőleg szép eredményekben mutatkozik majd meg – mondta Szabados Zsolt vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!