Sport

2017.08.11. 19:35

Három magyar jutott be a döntőbe: Regős, Bereczki, és Szép is a 36 közé verekedte magát

SZÉKESFEHÉRVÁR Az öttusa junior világbajnokságon pénteken a férfiak selejtezőjére került sor, meglehetősen népes mezőnnyel.

Káldor András

A férfiaknál világversenyen szokatlanul sokan, összesen 73-an indultak a döntős helyekért. Az "A" csoportban a vívást az orosz Alexander Lifanov nyerte, itt Bereczki Richárd a 12., Szép Balázs a 28. helyen zárt. A "B" csoportban Regős Gergely 13., Kardos Bence, pedig a 21. lett. Az algériai Rashad Sherif forgatta legjobban a párbajtőrt, és 27 győzelmet szerzett, 8 vereség mellett. Az uszodában a brit Myles Pillage érte el a legjobb időt, Szép a 9., Bereczki a 11. helyen végzett. A másik csoportban az osztrák Gustav Gustenau nyert, a Kardos a 4., Regős a 17. helyezett lett.

Ádáz csatákat láthattunk a pástokon, a legjobb magyar Bereczki Richárd lett Fotó: Molnár Artúr

A záró, kombinált számot az "A" csoportban Lifanov kezdte 19 másodperces előnynyel. Bereczki 10., Szép 26.-ként rajtolt, a B csoportban Regős szintén a 10., Kardos, pedig a 15. helyről próbált kedvezőbb pozíciót elérni. Végül a 36 fős fináléba Bereczki, Regős és Szép is beverekedte magát.

A hétvége programja:

Szombat: női egyéni döntő 9.30 úszás, 11.15 vívás, 13.45 bónusz vívás, 16.00 lovaglás, 18. 00 kombinált szám.

A vasárnapi férfi egyéni döntő menetrendje teljes egészében megegyezik a szombati programmal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!