Jubileumi csata

2019.03.09. 08:00

Harmincadszor csap össze a Vidi és a Paks

Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 24. fordulójában az utóbbi időben gyengélkedő Paksi FC otthonában vendégeskedik a MOL Vidi FC. Marko Nikolics alakulata nem lenne udvarias látogató szombaton, 17 órakor.

Ferencz Balázs

Loic Nego (balra) idén már bevette a paksiak kapuját, most is megismételhetné

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Remek sorozatot tudhat maga mögött a MOL Vidi FC. A fehérváriak ötször győztek egymás után, három bajnokit nyertek, verték az MTK-t, a Haladást és a Kisvárdát, míg a Magyar Kupában az NB III-as Taksonyt kettős diadallal búcsúztatták. Mindeközben azonban a Ferencváros sem tétlenkedett, továbbra is tartja hatpontos előnyét a tabella élén. A Vidi erősített a héten, szerződtette a Barcelona B-ben pallérozódó Joan Campinst. A spanyol szélső védő a rehabilitációs időszakot élő Fiola Attila pótlására érkezett, de az elmúlt nyolc hónapban nem játszott, legutóbb a Reus Deportivónál futballozott a 24 éves hátvéd. Campins két edzést dolgozott végig a társakkal a MOL Aréna Sóstó árnyékában, s bár játszhatna, Marko Nikolics minden bizonnyal még nem veti be a szombaton 17 órakor Pakson kezdődő bajnokin. Fiolán, Mocsi Attilán és Géresi Krisztiánon kívül nem lesz hiányzója a Vidinek a színtiszta magyar kerettel rendelkező Csertői-csapat otthonában.

Loic Nego (balra) idén már bevette a paksiak kapuját, most is megismételhetné
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

– Most már teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél, csak a három pont az elfogadható eredmény – jelentette ki Kovácsik Ádám, a Vidi kapusa. – Hogy nehezen, vagy könnyen, de nyernünk kell, hogy tapadjunk a Fradira.

A fehérváriak kemény sorozat előtt állnak. A Paks elleni derbi után szerdán a Magyar Kupában látogatnak a Fradihoz, majd egy hét múlva a Mezőkövesdet fogadják.

– Hét nap alatt három mérkőzésünk lesz, majd a válogatott szereplése miatt szünetel a bajnokság. Ezt a hetet a stáb is úgy építette fel, hogy készen álljunk a sorozatra – mondta Kovácsik. – Mindhárom meccset szeretnénk behúzni, de most csak a Paksra koncentrálunk. A Paks játéka eléggé hektikus, van, hogy kifognak egy jó napot, és nagyon mennek, de előfordul, hogy nagyon gyengén játszanak. Felkészülünk ellenük, de nekünk magunkkal kell foglalkoznunk. Jó mentalitással kell pályára lépnünk, s ha hozzuk azt a játékot, amit tudunk, akkor nem lehet probléma a három pont begyűjtése.

A szombati lesz a két alakulat 30. élvonalbeli összecsapása. A Vidi fölénye nyomasztó lehet a zöld-fehérek számára: az eddigi 29 meccsen 18 Vidi-diadal, hat döntetlen és öt paksi siker született.

A 2018-19-es szezonban egy 1-1-es döntetlenen – Simon András mindkét kapuba betalált –, s egy 4-0-s fehérvári diadalon (Pátkai 2, Nego, Hodzic) vannak túl a felek.

– Nem kétséges, a Vidi ennek a mérkőzésnek az esélyese. Ahhoz, hogy bravúrt érjünk el, a szebbik arcunkat kell mutatnunk. Szükségünk lenne minden pontra, de ahhoz, hogy ez sikerüljön, sok mindennek össze kell jönnie. Az előző, egymás elleni összecsapásainkból nem lehet kiindulni… – szögezte le a piros-kékekkel 2006-ban Magyar Kupát nyerő paksi tréner, Csertői Aurél.

– A Paks minden csapat dolgát képes megnehezíteni, főleg otthon – vélekedett Marko Nikolics. – Edzőjük és a keret nagyobb része régóta együtt dolgozik, megvan a saját játékstílusuk, hosszú évek óta meghatározó tagjai a magyar első osztálynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában