Szoros csaták, győztes slusszpoén

2019.08.25. 22:03

Harmadikként végzett a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a bledi tornán

A Grenoble elleni, hosszabbításban elszenvedett vereség után a bronzmeccsen legyőzte a Jesenicét a Hydro Fehérvár.

Ferencz Balázs

Reisz Áron és társai a végére belelendültek, s magabiztosan nyertek a bronzmérkőzésen Fotó: FAV19

A Villachtól elszenvedett 2-1-es vereséget követően nem adta fel tervét a Szlovéniában felkészülési mérkőzésekkel formálódó Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata, hogy helyosztót játsszon a bledi MPHL tornán.

Szombaton a korábbi fehérvári közönségkedvenc Antonin Manaviant is soraiban tudó francia Grenoble ellen élvezetes mérkőzést vívott a Järvenpää-csapat, s a találkozó nagy részében az Ördögök kergették a lángoló farkasokat. A fehérváriaknál újra csatasorba állt a még januárban sérülést szenvedő Timotej Sille is, az eredmény mégsem a kék-fehéreknek kedvezett, a hosszabbításban maradtak alul a CHL-szereplő gallokkal szemben.

Hydro Fehérvár AV19–Brüleurs de Loups Grenoble 3-4 (1-1, 1-1, 1-1, 0-1) – hosszabbítás után

Fehérvár AV19: Kornakker (Ouzas) – Sille, Yogan, Kuralt 1, Stipsicz, Busenius – Szabó K., Timmins, Lehtonen, Harty, Szabó D. – Erdély, Sarauer 2, Reisz, Caruso, Tikkanen – Madácsi, Péter, Szita, Szabó B. Vezetőedző: Hannu Järvenpää

Grenoble: Bodin – Aleardi, Baylaq, Bisaillon, Champagne, Dair, Fleury 2, Hardy, Kara, Kearney 1, Koudri, Legault, Manavian, Rohat, Sauve 1, Tartari, Trabichet, Treille, Valier.

Reisz Áron és társai a végére belelendültek, s magabiztosan nyertek a bronzmérkőzésen
Fotó: FAV19

– Nagyon jó mérkőzést játszottunk a francia bajnok ellen, egyenlő erők küzdelme folyt a jégen. Amiben hiányérzetem van, az a lőtt gólok száma, kis túlzással előfordulhat, hogy új európai rekordot állítottunk fel a hat kihagyott szólóval. Ennek ellenére a Villach elleni meccsel összehasonlítva, szombaton egy sokkal jobb mérkőzést játszottunk. A fiatalok, Madácsi Benedek és Péter Andor a franciák ellen is remekül szerepeltek, valamint Szita Donát is megmutatta, van benne potenciál. Bár a Grenoble az utolsó másodpercekben egyenlített, és végül a hosszabbításban ők győztek, úgy látom, ez a mérkőzés jó alap lehet a továbbiakban – fogalmazott a találkozó után a fehérváriak finn trénere, Hannu Järvenpää a Bledi-tó partján. Ahol aztán vasárnap délután a bronzéremért szállt harcba a Volán egy régi ismerős, a HDD Jesenice csapatával szemben. Az Alpesi Ligában szereplő szlovénok ketrecébe Stipsicz Bence talált először még az első harmadban, de a szünet előtt emberelőnyből egalizált a Jesenice, Sodja révén. Ezután azonban csak a Volán villogott, Erdély Csanád a középső periódusban váltott gólra egy fórt, majd a záró harmadban Mikko Lehtonen hozta menetrend szerinti találatát, s ezzel bronzérmet szerzett az EBEL-rajtra készülő fehérvári egylet.

Hydro Fehérvár AV19–HDD Jesenice 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

Fehérvár: Ouzas – Sille, Yogan, Kuralt, Stipsicz 1, Busenius – Kóger, Timmins, Lehtonen 1(ee), Harty, Szabó D. – Erdély 1(ee), Sarauer, Reisz, Caruso, Tikkanen – Madácsi, Péter, Szita, Szabó B.

Jesenice: Avsenik – Ankerst, Crnovic, Djumic, Glavic, Grahut, Kocar, Korosec, Markic, Poklukar, Primozic, Rajsar, Sersen, Sodja 1, Stojan, Sturm, Svetina, Tavzelj, Tomazevic, Urukalo.

A Hydro Fehérvár legközelebb augusztus 31-én 17 órakor a Ferencvárossal csap össze a Szuperkupa-döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában