Sport

2016.06.03. 17:48

Harmadik esztendő - A győzteseket köszöntötték az Alba Ligában

Székesfehérvár - Lezárult a székesfehérvári kispályás futballbajnokság, a népszerű Alba Liga harmadik idénye.

Horog László

A dobogósokat köszöntötték a városháza dísztermében, az első, a második és a harmadik vonal, valamint az ősszel indult női bajnokság legjobbjait. Mészáros Attila alpolgármester kiemelte, a bajnoki küzdelmek ezúttal is magas nívón zajlottak, s ami még fontos: több, mint ezer labdarúgó és hetven csapat viaskodott a szezonban. Az FMLSZ igazgatója, Schneider Béla hozzátette, remek döntés volt, hogy integrálódtak az MLSZ versenyrendszerébe, legfőképpen a szervezettség és a gyors információáramlás miatt. Tervezik, hogy a nyáron egynapos, megyei döntőt szerveznek, a 4-4 legjobb fehérvári és dunaújvárosi csapattal, akikhez esetleg csatlakozna a móri és a sárbogárdi bajnokság nyertese.

Az Alba Liga 2015-16-os szezonjában az első osztály küzdelmeit a Boroskóla nyerte, a Boiron Homeopátia és a Masterplast előtt. A győztesek visszavették az első helyet, tavaly a Bádogos mögött a 2. helyen végeztek. A gólkirály Tanárki Mihály (Boroskóla) lett, az ötcsapatos, női bajnokságban az Ikarus-Maroshegy végzett az élen, az enyingieket megelőzve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!