Sport

2017.05.19. 17:10

A Ferencváros a harmadik helyért küzd, a Videoton bajnoki címre tör

SZÉKESFEHÉRVÁR - Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 32. fordulójában még nem a bajnoki címért, de az aranyérem vakító fényében lép pályára a Videoton FC együttese. Szombaton 20.30-kor a Ferencvárost fogadják Felcsúton a fehérváriak.

Ferencz Balázs

Komoly jelentősége van az NB I-es bajnokság utolsó előtti fordulójának, hiszen akár már most eldőlhet a bajnoki cím sorsa. Persze a Videoton FC labdarúgói az utolsó körre halasztanák a döntést, mert a dilemma e heti lezárása csak a Honvédnak kedvezhet. Ha a Honvéd nyer Debrecenben, a Videoton pedig kikap a Fraditól, akkor a kispestiek már ünnepelhetnek, de csak ebben az esetben. Minden más variáció a záróforduló Honvéd-Vidi párharcára testálja a bajnokavatást. A Videotonnak több pontot kellene szereznie riválisánál ebben a körben, hogy jövő héten számára elegendő legyen a döntetlen a Bozsik Stadionban. Ha a fővárosiak ezúttal ugyanannyi pontot szereznek, mint a Videoton, esetleg egy- vagy kétpontos előnyre tesznek szert, akkor a bajnoki döntőben számukra lesz elég a döntetlen. A szombat esti, felcsúti csata teltház előtt zajlik, minden jegy elfogyott elővételben, a jó hangulat borítékolható.

A Ferencváros a bronzéremért hajt a Pancho Arénában, a Videoton FC pedig igyekszik aranyötvöshöz cipelni a tét súlyát.

- A bajnoki címért harcolunk, két győzelem és miénk az arany. A szezon utolsó hazai mérkőzésén természetesen jó játékot szeretnénk bemutatni - jelentette ki Henning Berg, a Vidi vezetőedzője.

Danko Lazovics (jobbra) és Gera Zoltán most is nagy csatát vívhat, érmekről dönthet a mai összecsapás Fotó: Kricskovics Antal

- A Ferencváros ellen ez nem lesz könnyű feladat, hiszen egy jó csapatról, a tavalyi bajnokról van szó, de ha a lehető legjobb teljesítményünket nyújtjuk, akkor megnyerhetjük a meccset. Az elmúlt hetekben a csapat jól kezelte a nyomást, biztos vagyok benne, hogy ezzel a folytatásban sem lesz probléma. Jó dolog hallani a szurkolók részéről a folyamatos biztatást hazai pályán és idegenben is. Tudjuk, hogy telt ház lesz ma, ez is nagy segítség lesz a játékosoknak a pályán - mondta.

A védelem egyik pillére, Fiola Attila is csak a győzelemben hisz.

- Mindenképp nyernünk kell a Ferencváros ellen, nem számolgatunk, hogy milyen eredmények esetén lehetünk bajnokok, hiszen a saját kezünkben van a sorsunk! Biztos, nagyon jó mérkőzést láthatnak a szurkolók, mindkét csapat győzelemre fog játszani, hiszen nemcsak nekünk, de a Fradinak is szüksége van a pontokra. Minden mérkőzésen sok helyzetet tudunk kialakítani, a győzelem szempontjából döntő fontosságú, hogy ezeket milyen százalékban használjuk majd ki. Egykori paksi csapattársammal, Böde Danival megmaradt a jó kapcsolatom, sokat beszélünk, bízom benne, hogy a lefújás után ő gratulál majd nekem - tekintett előre Fiola Attila. Kovács Istvánon kívül mindenki harcra kész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!