Sport

2009.06.03. 02:29

Hanga Ádám a hírnév küszöbén

Székesfehérvár - Hanga Ádám nagy útra készül. Az Albacomp ifjú kosárlabdázója idén robbant be a magyar felnőtt mezőnybe, és máris készülhet Európába, vagy akár az NBA-be. Az ifjú tehetsége utat törhet magának, akár most Trevisóban.

Silye Sándor

Hanga Ádám a 2008- 2009-es szezonban oszlopa volt a Közép Európa Basketball Ligát nyert albás társulatnak, sőt a felnőtt válogatottba is meghívták. Övé a jövő, állítják a szakemberek. Június 6-8. között Trevisóban rendezik meg a kosárlabdázók Eurocampjét, ahova Európa 22 legjobb fiatalját hívták meg, Magyarországról csak Ádámot. Mint Dávid Kornél, a Cleveland Cavs európai képviselője elmondta, Ádámot a nagyvilág szakemberei 2007-ben már megnézhették, így most megmutathatja, mit fejlődött két év alatt.

- Érettnek érzem magam arra, hogy kipróbáljam, mit tudok az előkelő társaságban, a remek szakemberek előtt. Érvényes szerződésem van az Albacomppal, de a Camp jó lehetőség, hogy előrébb lépjek azon az úton, amit végig szeretnék járni, és amelynek végén egy európai nagycsapat vagy NBA-s alakulat vár rám. Amikor hazajövök, következhet a középiskolai szóbeli érettségi. Ezt meg kell csinálnom, bár a kosárlabdában az egyetemi szintet tűztem magam elé.

- Mit tud az Eurocampről, mit remél ettől?

- Délelőtt egyéni képzéseken veszünk részt, délután csapatokat alakítva játszunk. Ott lesznek a kontinens jó csapatainak a képviselői és az NBA-s megfigyelők is. Annyit tudok, hogy Farkas Attilát innen vitték Spanyolországba, illetve Lóránt Péter is innen indult el a kontinensre. Azt remélem, hogy felfigyelnek rám, és ha most nem is, de később szerződést kapok valahol a világban.

- Mi van, ha már most vinnék Ádámot?

- A szívem és az eszem is azt súgná, hogy éljek a lehetőséggel, de az megnyugtat, hogy az Albacomp játékosa vagyok... - vélte.

Dávid Kornél javaslata: Ádám legyen ott a Campben, de ne induljon a drafton, mert ha nem felel meg, nem lesz több lehetősége. Az NBA-t is megjárt kosaras szerint jövőre vagy utána nagyobb eséllyel indulhatna Ádám az útjára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!