Sport

2009.06.02. 02:29

Győztes befejezés

Székesfehérvár - Ki-ki mérkőzés volt a kézilabda-bajnokság utolsó fordulójában a Fehérép-Alcoa FKC és az ASA-Consulis HNKC együttesei között. A tét: az 5. hely és az EHF-kupa.

Fejér Megyei Hírlap

- Az lehet a döntő, melyik csapat akarja jobban a győzelmet, melyik együttes lesz motiváltabb. Lényeges, hogy a kapusok mire lesznek képesek, és legalább ennyire meghatározza a végeredményt a lövők teljesítménye, a gyors lerohanások, és a labdaszerzések - fogalmazott így a kezdés előtt a házigazdák szakvezetője, Sótonyi László.Bár jó lett a vége, de mégsem volt minden jó a szezon egészét tekintve. Tény, Sótonyi Lászlónak építkeznie kellett ebben a szezonban sok fiatallal és rutinos játékosokkal. Látunk biztató mozzanatokat az esztendő során, meg kevésbé örömtelieket, végül nem jutott a társaság a felsőházba. Az 5. helyet eldöntő csata előtt a motivációt említette az a fehérvári szakember, s talán nem véletlenül...

A kezdés előtt játékosok sorát búcsúztatták a fehérvári vezetők: Vaszari, Vijunaite, Kamper, Lévai, Emberovics, Szegedi, Kiss, Varga, Siti kezdi máshol az őszt. Többükért kár, de Sonata Vijunaite búcsúztatása meghökkentő, a csapatkapitány csupa szív játéka hiányozhat majd.

- Szerettük volna, de nem tudjuk megtartani - summázta a tényt Balássi Imre elnök.

- Jó volt Székesfehérváron, jó volt győzelemmel búcsúzni - nyelte könnyeit a meccs végén Djerics kapus.

Feszülten kezdtek a pályán lévők, szoros csatában egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól. A második játékrészben hat góllal megugrott a vendéglátó, többen - talán a játékosok is - úgy gondolták, hogy kész, vége, megvan a mérkőzés.

- Ebben a szakaszban sokan egyéni játékot játszottak, s ez kis híján megbosszulta magát - mérgelődött emiatt Sótonyi László.

Küzdelmes, változatos csatát láthatott a nagyérdemű, hibákkal és szép kézilabdát felvillantó megoldásokkal. Bekeményítettek a vendégek, két egymás után elkövetett szándékos, durva szabálytalanságuk után a másodiknál villant a piros lap, Gertsmár mehetett a lelátóra. És bármilyen furcsa, ez használt a - Hódmezővásárhelynek. Mert sikerült lelassítaniuk a játékot, és a hatgólos hátrányukból eltüntettek ötöt. Igaz, ebben szerepet játszott a Sótonyi László által említett egyéni játék is. A jól teljesítők közül is kiemelkedett Azari Fruzsina.

- Nem az én érdemem a lényeg, hanem a csapat, az egység számított - kommentálta a meccset a szélső.

- Ha ma idegenben játszunk, bajban lettünk volna a sok volt figyelmetlenség miatt. Szerencsére a hajrában másodszor is győzni tudtunk - értékelt Sótonyi László.

Ami jó, mert jó lett a vége, a csapat kiharcolta az EHF-kupa indulást. Folytatódhat (kezdődhet?) az építkezés... A csapat kétszer nyerte meg a szombati meccset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!