Sport

2014.04.15. 19:00

Gyengén kezdett, de aztán győzött Siófokon a Fehérvár KC

A szombati, alighanem egy életen át kísértő, EHF-kupa elődöntő után Siófokon szerepelt az Fehérvár KC, immár az NB I-es női kézilabda-bajnokságban. A fehérváriak 22-20-ra győztek.

Horog László

Siófok KC-Fehérvár KC 20-22 (7-10)
Siófok, 300 néző, vezette: Bán, Miksei.
Siófok: PASTROVICS – LUKÁCS 4, Németh Cs., Szamoránszky A. 1, ORBÁN 8/1, LÉRÁNT 5, Erdősi. Csere: Futaki (kapus), Szalai 2, Szabadfi, Schneider, Kolics. Vezető-edző: Vlagyimir Golovin.
Fehérvár KC: KISS É. – AZARI 7/4, Emberovics 1, Siti E., MAYER 3, TILINGER 6, Vaszari. Csere: Horváth, HAJDUCH 4, Benzal 1, Kazai. Vezetőedző: Pal Oldrup Jensen.
Kiállítás: 4, illetve 6 perc.
Hétméteres: 2/1, ill. 5/4.

Azari Fruzsina, a Fehérvár KC jobbszélsője hét gólt lőtt a nagyon fontos siófoki győztes meccsen

A hétvégén még együtt, ezúttal már külön szurkoltak. Az Esbjerg elleni visszavágón a balatoni ultrák által megerősített fehérvári fanatikusok remek hangulatot teremtettek, ezúttal mindkét oldal a sajátjait bíztatta. A kezdés előtt a hazaiak házi gólkirályát, Orbán Annamáriát köszöntötték, születésnapja alkalmából.

Emberovicsot állították meg szabálytalanul a hatos vonalon, a jogos büntetőt Tilinger lőtte, Pastrovics védett. A dánok elleni kudarc nyomot hagyott a lányok lelkében, a folytatásban Tilinger a falba lőtt, majd ugyanezt tette Emberovics is. A túloldalon az újdonsült válogatott, Erdősi hibázott a szélről, öt perc elteltével még nem született gól, aztán az ünnepelt, Orbán átlövésből felavatta Kiss Évát. Léránt ült a büntetőpadra, mert túlzott szigorral szerelte a beállós Mayert, a hétméterest Azari belőtte, majd Tilinger beköszönt távolról, tíz perc elteltével vezetett, az FKC, 1-2.

„Nem lesz gólgazdag meccs, az nyilvánvaló” – jegyezte meg az egyik helyi szurkoló. Mayert két percre pihenni küldték, fordítottak is a vendéglátók, Lukács és Léránt jóvoltából. Lukács ismét beköszönt, azonnal időt is kért Jensen szakvezető. Pastrovics öt ziccert védett hirtelenjében, Kiss viszont nem találkozott labdával, negyedóra elteltével 5-2-re vezetett a Siófok. Hajduch végre betalált a szélről, Azari pedig hetesből, egy gólra feljött, ám a folytatásban megint sokat hibázott a koronázó városi egylet. Aztán Kiss elkezdett védeni, ennek volt köszönhető, hogy a déli partiak nem tudtak több góllal ellépni. Szalai ziccert rontott, Benzal viszont eredményes volt beállóból, egyenlített a Fehérvár, ráadásul Kiss lábbal védte Orbán büntetőjét. Mayer hétméterest harcolt ki, amit Azari gólra váltott, a félidő zárása előtt öt perccel vezetett Jensen-csapat, sőt, előnyét növelte is, Emberovics betörése és Hajduch ejtése nyomán. Tilinger álomszép góljával a szünet előtt ismét háromra nőtt a vendégelőny.

Tilinger vezérletével őrizte előnyét a vendég, a hazaiaknál csak Léránt, Orbán és Lukács volt képes betalálni, ők is ritkán. A túloldalon viszont Hajduch, Azari és Mayer sem hibázott, hat góllal ellépett az FKC, 9-15. Golovin időkérésben látta a megoldást, aztán Orbán beköszönt, de Azari nem hibázott a szélről. Bár Orbán gyakran megzörgette a hálót, őrizték 4-5 gólos előnyüket a fehérváriak. A vége előtt tíz perccel kettőre zárkózott a Siófok, Jensen azonnal magához rendelte tanítványait. Azari a kapufát találta el, Szamoránszky viszont a kaput, szorossá vált a megnyertnek hitt rangadó. Léránt egyenlített (17-17), a másik kapunál Tilinger is pontosan célzott. Léránt ugyan megint egyenlített, de ezzel el is lőtte puskaporát a vendéglátó, néggyel elléptek az FKC lányai, s ebből kettőt a végére is megőriztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!