teljes felkészültséggel és koncentrációval

2019.10.29. 20:01

Győzni mennek a fehérvári kézisek Mohácsra

Az Alba Fehérvár Kézilabda Club számára kötelező mérkőzés következik a női kézilabda Magyar Kupa 3. fordulójában – egészen Baranyáig utaznak Deli Rita tanítványai a továbbjutás reményében.

Korondy Tamás

Egy harcias Mendyre lesz szükség a Mohács ellen is Fotó: Fehér G.

Fotó: gaborfeherphoto

Ami azt illeti, valóban szükség lenne most erre a sikerre: a Szent István SE elleni győzelem jó visszarázódás volt a Siófok elleni pofon után – ott egy csúfos, 25 gólos vereségbe szaladtak bele a fehérváriak (40-15). Ugyanakkor az NB I tabelláján csupán csak a 8. helyen állnak hét megszerzett ponttal, s ez nem ad túl sok bizakodásra okot, ellentétben Claudine Mendy játékával. A 180 centiméter feletti bal átlövő jelenleg hármas holtversenyben vezeti az első osztály góllövőlistáját 53 találattal a váci Kácsor Grétával, és a DVSC-s Kovács Annával együtt.

Egy harcias Mendyre lesz szükség a Mohács ellen is Fotó: Fehér G.

Igencsak rapszodikus szezonkezdeten van túl az Alba: az óváriak elleni hazai sikert nem tudták tovább vinni, zsinórban 3 nyeretlen találkozó következett (30-22 vereség Debrecenben; 22-28 vereség a Győr ellen; 29-29 döntetlen a Szombathely otthonában), majd a Kisvárda legyőzése után belefutottak a klub történetének eddigi legnagyobb zakójába a Siófok otthonában.

Ideje tehát kiegyenesítenie ezt a görbületet, és végre meg kell találni a sikerhez vezető utat a koronázóvárosiaknak – ehhez pedig egy Mohács elleni önbizalom-növelő kupa-siker pont megfelelő lenne. Ezen a véleményen van Ró-zsás Josephine is.

– Hiába szerepel az NB I/B-ben a Mohács, leírni semmiképp sem szabad őket, főleg most nem. A győzelem mellett fontos, hogy végre úgy játszunk, ahogy igazából tudunk. Nem lesz könnyű mérkőzés, de teljes felkészültséggel és koncentrációval fogunk Mohácsra utazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában