Sport

2017.01.22. 15:01

Győzelmet engedett ki a kezéből a fehérvári alakulat

Székesfehérvár – Vert helyzetből felállt, a második félidőben remekelt az FKC, amely végül 25-25 döntetlenre végzett a Brest együttesével.

Horog László

A román válogatott mindig megbízható átlövője, Geiger vette be büntetőből Herr Orsolya kapuját, majd Ntsama Akoa volt eredményes a szaggatottról, a hazaiak első gólját Gjorgjijevsja szerezte, szintén átlövésből.

A folytatásban a hazaiak belső védőpárosa, Bandelier és Hajduch által képezett fal jól állta a lövéseket, Gjorgjijevsa egyenlített, 2-2, majd Geiger talált be, aztán beállóból Piedade. Megtorpantak a hazaiak, a lövések nem sikerültek, azonban a gallok minden akciót góllal zártak (3-6), érett az első időkérés, ám Deli Rita kivárt, irányítóban pályára küldte Mayukót, aki elhajlásból szépített. Geiger és Ntsama Akoa lövései célt értek, Gjorgjijevska rérén tartotta a lépést az FKC, de közelebb jönni nem tudott.

Bandelier lövéseit Darleux kapus rendre hatástalanította, roppant keményen és hatékonyan védekeztek a vendégek, végre Bandelier is felíratkozott a góllövők közé (6-7), egy gólra zárkózott a hazai egylet. Ntsama Akoa semlegesítése túl nagy feladatnak bizonyult, sok volt a pontatlanság mindkét oldalon, bár csapat két góllal vezetett, a Bretagne mestere, Laurent Bezau időt kért. Negyedóra elteltével 6-9 állt a táblán, Herrt az utóbbi mérkőzéseken magabiztosan teljesítő Sipeki váltotta a kapuban, ám az elején ő sem találkozott labdával, tovább nőtt a látogatók előnye.

Ngouan találata után Deli kikérte első idejét, átgondoltabb, higgadtabb játékot kért tanítványaitól (6-11).

Mendy megszerezte első gólját, s ezt tette a szélen Kazai is. Nem csak támadásban léptek előre, javult a hazaiak védekezése, passzív játék miatt a fehérorosz bírók elvették a labdát a franciáktól, a túlsó kapunál Mendy volt eredményes.

Mindkét kapus komoly bravúrral jelentkezett, aztán Piedade kapott kétperces büntetést, túlzott keménységért. Visszaállt a korábbi, négygólos különbség, ezen Gjorgjijevska kozmetikázott, büntető, majd betörés nyomán. Fehérvári találatra mindig érkezett válasz, a rendkívül jó erőkből álló Brest felügyelte a történéseket. Grjogjijevska jóvoltából 12-14-re alakult az állás, Sipeki pedig büntetőt hárított.

A frissen beállt Klikovac lendülete találatot eredményezett, a hazaiak közel voltak az egyenlítéshez, ám egy megpattanó átlövés során perches gólt kaptak, amire egyszer válaszoltak a dudaszó előtt.

A félidőben 14-15 állt a táblán, fordulás után Bandelier egyenlített, Gjorgjijevska vezetést szerzett, a mérkőzésen először. Nem sokáig, Ntsama Akoa fordított, a látogatók pusztán azért nem tudtak ellépni, mert Sipeki hirtelenjében négy bravúrral jelentkezett. Mendy lövéseivel a felső lécet forgácsolta, a következő percekben is tapadtak a hazaiak a franciákra.

Geiger higgadtan belőtte a hétmétereseket, a túloldalon Gjiorgjijevska sem hibázott a büntetővonalról. Májer és Kazai nagy gólt lőtt a szélről, Sipeki magabiztos volt kapuja előterében, vezetett az Alba (20-19), időt kért a Brest trénere. Kicsit elbizonytalanodtak a vendégek, aztán erőre kaptak, kis szerencsével fordítottak, a hazai lövések nem pattantak be a kapufáról, a Brest kísérletei a gólvonal mögött landoltak.

Fordulat jött, Kazai és a parádéző Gjorgjijevska révén 23-21-ra alakult az állás, Herr Orsolya lépett pályára, büntetőt védett, majd visszaült a kispadra, Piedade tovább növelte az előnyt. Keményen védekeztek a fehérváriak, aztán egy gólra zárkóztak a látogatók, PIneau heteseivel. A zárás előtt fél perccel, egygólos vezetésnél Deli időt kért, a támadásnál Mendy eladta a labdát, a franciák a lefújás előtt egyenlítettek.

A végén Gjorgijevska időn túli szabaddobása kis híján célba ért, a labda centiméterekkel kerülte el a kaput, 25-25.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!