Sport

2017.07.03. 18:55

Győzelemre született - Keller Ákos nyaral, jövő szerdán kezdi el a felkészülést

Az utóbbi öt évben egyaránt aranyérmet nyert, úgy tűnik, ahol ő szerepel, az a csapat nyeri a férfi kosarasoknál a bajnokságot.

Ferencz Balázs

Keller Ákos 2013-ban bajnok és kupagyőztes lett az Alba Fehérvárral, majd három évre Szolnokra szerződött. A válogatott center az alföldiekkel három bajnoki aranyérmet szerzett, valamint két kupagyőzelmet. Tavaly nyáron szerződött vissza az Albához, a 208 centiméterre nőtt center kapcsán Dzunic Branislav vezetőedző elmondta, döntő szerepe lesz majd a szezonban. A szakvezető hozzátette, Lóránt Péterrel a legjobb belső párost alkotják a ligában. A trénernek igaza lett, nem voltak náluk különb magas emberek a honi mezőnyben. A 28 éves Keller pedig folytatta az aranyérmek gyűjtését.

- Elképesztő érzés nyerni, ezt nem lehet megunni. Az utóbbi fél évtizedben szinte mindig sikerült, a bajnokságban és a kupában is. Azért szerződtem az Albához, hogy trófeákat szerezzek az anyaegyesületemmel, ami meg is valósult. Szerintem ennél nincs nagyszerűbb dolog egy sportoló életében. Óriási eredmény, hogy a kupa után a bajnoki aranyat is megszereztük, megérdemeltük mindkét diadalt. Büszke vagyok arra, hogy ennek a remek csapatnak lehetek a tagja. Az elődöntőben és a döntőben is elvesztettük az első meccset, nagyon mélyről kellett visszajönnünk, de mindig bizonyítottuk, hogy vesztett helyzetekből is talpra tudunk állni, mentálisan erősek vagyunk.
A bajnoki döntő negyedik meccsére úgy utaztunk Szombathelyre, hogy lezárjuk a párharcot, nem sikerült, csak futottunk az eredmény után. Jó csapattal találkoztunk, amely méltó ellenfél volt a fináléban. Tudtam, az utolsó meccsre összeszedjük magunkat, elképzelni nem tudtam, hogy nem mi szerezzük meg az aranyérmet. Egy nagyon fárasztó szezon végén különös jelentősége van az erőnlétnek, itt már az dönt. Tudtam, hogy abban mi jobbak vagyunk a Falcónál. Erős csapatunk volt a nemrég zárult szezonban, a nemzetközi kupában is jól szerepeltünk, a bajnokságot és a Magyar Kupát megnyertük, jobb szezont nem remélhet egy sportoló.

A center a szezon zárását követően Siófokon töltött pár napot, jelenleg párjával Tenerifén nyaral. A bajnoki finálé után pár napot pihent, aztán megkezdte az edzéseket egyénileg. Futott és erősített, jó állapotban akar utazni a kontinensviadalra. A válogatottal jövő szerdán, Kecskeméten kezdik a felkészülést. Az Eb-t megelőzően Oroszországban és Szlovéniában szerepelnek nemzetközi tornán, valamint a tervek szerint két meccset vívnak Fehérváron is. Kolozsváron, a C-csoportban szeptember 1-jén vívják az első meccset, a horvátokkal. Aztán Montenegró, Csehország, Románia és Spanyolország következik. Komoly sorozat.

- Úgy gondolom, két győzelemmel továbbléphetünk, a csehek és a románok ellen lehet esélyünk a sikerre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!