Remek játékkal búcsúztak

2018.05.09. 22:03

Győzelemmel zárt az Alba

84–67re nyert az Alba Fehérvár az Olaj KK ellen a férfi NB I-es bajnokság középszakaszának felsőházában.

Horog László

Lóránt Péter (f) és társai ellentmondást nem tűrően múlták felül a szolnokiakat

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A fehérvári együttesből ezúttal a sérült Pointer maradt ki, az orrtöréséből felépülő Mohammed visszatért a parkettre. Luksa Andric pontjaival indult a derbi, majd Harris ziccerből egyenlített, Kovács Péter hármasával pedig már a látogatók vezettek. Kendrick Perry nem hibázta el büntetőit, a hazaiak támadásai viszont nem vezettek eredményre. Andric kosaraival még inkább elléptek a vendégek (2–9), mivel a hazaiak távoli és középtávoli dobásai nem mentek be. Ford triplája ellenben igen, ami után tíz ponttal elléptek az alföldiek. Ekkor Mohammed és Horton lépett pályára Harris és Keller Ákos helyett, aztán Lóránt hirtelenjében szerzett öt pontjával közelítettek a házigazdák. Simpson is beköszönt kintről, Hill pedig palánkos duplával jelentkezett, 18–18.

Hill betörés utáni kosara már hazai vezetést jelentett, a frissen beálló Filipovics triplájával tovább nőtt ez az előny, az első negyed végén így 25–21 állt a táblán. Andric jóvoltából közelebb jött a Szolnok, Simpson és Keller Ákos zsákolásával azonban visszatért a korábbi diff erencia. Hill büntetőivel 31–23 volt az eredmény, de mindkét oldalon sok volt a rontott a dobás, a rendre biztos kezű alföldi kulcsfi gura, Vojvoda szinte mindent elhibázott. Tóth Ádám büntetőivel zárkózott az Olaj, amikor Hill hármasa jókor jött, Keller Ákos duplája pedig különösen. Lóránt kosara után Perry távolról volt eredményes, így négy pontra jött fel a KK az első félidő zárásakor, 41–37.

Lóránt sikeres büntetői nyitották a második játékrészt, majd ugyanő egy triplát is beszórt, a túloldalon Vojvoda kezdte meg a termelést. Őrizték 4-6 pontos előnyüket a vendéglátók, különösen Hill volt magabiztos kintről, zsinórb an dobott néhány hármast, 53– 44. Az amerikai lendülete nem tört meg, úgy szórta a duplákat is, mintha kötelező feladat lenne – nem volt hajlandó hibázni. A túloldalon Perry és Ford kosaraival próbált tapadni a vendéglátókra a tiszaligeti együttes, 58–52. Perry ziccere után Kovács Ákos egy duplával jelentkezett, a záró tíz percre ezáltal 63–54-es eredménnyel fordultak a csapatok. Browning ügyeskedett, aztán Hill lopott labdát, Horton pedig zsákolt – remekelt az Alba. Harris dobott egy bravúros hármast ezután, Lóránt ziccerével és Horton zsákolásával pedig már 17 ponttal vezetett a Fehérvár, 74–57.

Lóránt Péter (f) és társai ellentmondást nem tűrően múlták felül a szolnokiakat
Fotós: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Ezt követően felváltva estek a kosarak, Vojvoda középtávolijára Lóránt felelt egy betörés után, a vendégeknél Perry és Ford, a hazaiaknál Simpson gyűjtötte be negyedik hibáját. Hillről kiderült, ő is képes hibázni, de a túloldalon Rudner is rontott ziccerben. Vojvoda pontjaival ugyan közelebb araszolt az Olaj, de Keller Ákos és Mohammed triplájával végül magabiztosan, 84–67-re nyertek a koronázóvárosiak.

A nap másik felsőházi mecscsén a Falco 89–75-re verte a Körmendet, amivel a szombathelyiek bebiztosították 2. helyüket a rájátszás előtt. Az Alba a 3. pozícióból vág neki a playoff küzdelmeinek.

JEGYZŐKÖNYV

Alba Fehérvár–Szolnoki Olaj KK 84-67 (25-21, 16-16, 22-17, 21-13)

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, 1900 néző,

Vezette: Cziffra Cs., Pálla Z., Farkas G. (Szabadvári J.)

Alba: Hill 23/6, Harris 5/3, Simpson 5/3, Lóránt 14/3, Keller Á 9/3. Csere: Mohammed 13/3, Filipovics 3/3, Horton 9, Kovács Á. 3, Keller I -.Vezetőedző: Dzunic Branislav.

Szolnok: Perry 16/3, Vojvoda 11/3, Kovács P. 5/3, Ford 11/3, Andric 6. Csere: Browning 6/6, Rudner 3/3, Tóth Á. 9. Vezetőedző: Dragan Aleksic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában