Sport

2017.02.18. 20:25

Győzelem a csarnokavatón

Mosonmagyaróváron lépett pályára az Alba FKC női kézilabdacsapata, a fehérváriak 31:29-re győztek a Kisalföldön.

Horog László

Himnusszal indult, aztán gólokkal folytatódott Mosonmagyaróváron a csarnokavató. Bízik Réka góljaival kezdődött a bajnoki derbi, erre Mendy válaszolt, majd Gjorgjijevska büntetőjével már a fehérváriak vezettek, 3:4. Kopecz aktivizálta magát, aztán újra Bízik pillanatai következtek. Kopecz sem akart lemaradni mögötte, a 13. percben, Dombi gólja után, 7:5-nél Deli Rita időt kért. Ez sem segített, Csala találatával már háromgólos volt a hazai előny, túl sok volt a hiba a fehérváriak játékában. Herr helyére Sipeki érkezett a kapuba, azonnal bravúrral nyitott, valamint az FKC beállósa, Piedade kapta el a fonalat. 11:10-re zárkózott az Alba, a hazaiak időt kértek. Az albások kapkodva fejezték be akcióikat, Bízik viszont nem rontott, a félidőben 17:13 állt a táblán.

Claudine Mendy (a labdával) nyolc gólt szerzett a nyugati határszélen

Fordulás után Bíziket továbbra sem lehetett megállítani, Bandelier és Ishitate is betalált, így nem nőtt a két együttes közötti különbség. Aztán zsinórban szerzett gólokkal 20:19-re zárkózott a Fehérvár. Pelczéder ziccereket hibázott, viszont Májer és Gjorgjijevska betalált, utóbbi egyenlített, Piedade pedig vezetést szerzett, 23:24. Rendkívül izgalmas végjátékban, Pelczéder és Ishitate góljával a fehérváriak megszerezték a győzelmet, 29:31.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!