Sport

2017.02.26. 21:00

Gyorsan eldöntötte az Alba - A fehérvári kosarasok magabiztosan verték az atomvárosiakat

Paks - Az Alba Fehérvár a múlt hétvégi kupagyőzelem ezúttal bajnokin lépett pályára, Tolnában. A fehérváriak megérdemelten nyertek, 83-73-ra.

Horog László

A csapatok bemutatása előtt a hazai hangosbemondó köszöntötte a múlt hétvégén, Győrben Magyar Kupát nyerő fehérváriakat, nem csak az egy szektort megtöltő fehérvári, a hazai szurkolók is megtapsolták a győzteseket.

A fehérvári center, Keller Ákos duplájával indult a derbi, a túloldalon az amerikai erőcsatár, Matt Tiby követett el lépéshibát, aztán zsinórban három dobását elrontotta a Fehérvár, pontatlanul céloztak közelről és távolról is. A litván Samenas triplájával már a hazaiaknál volt az előny, amit Gilbert tovább növelt, 5-2. Aztán Tiby is beszállt a pontgyártásba, a másik palánknál Shepard ügyeskedett, Edwards hármasával pedig ismét a vendégeknél volt az előny, 10-11. Nem sokáig, megint a hazaiak kerültek előnybe, de ellépni nem tudtak, mi több, Farr sikeres büntetőivel és középtávoli kosarával újfent az Albánál volt az előny, amit a Taylor helyett pályára lépő irányító, Mohammed, valamint a center, Lóránt tovább növelt, 15-23. Az első negyedet követően az albások nyolcpontos előnyét mutatta az eredményjelző.

Lóránt Péternek (fehérben) nyerő volt a 21, ennyi pontot szerzett szombat este a Paks ellen Fotó: Koppán Viktor

Kicsit közelebb lopózott a Paks, de nem sokkal később Edwards hármasával ismét tízre nőtt a különbség, majd Lóránt révén még tovább, 27-39. Lóránt hirtelenjében szerzett négy pontot, Tóth Péter pedig hármast hintett, az első félidőt Illés Máté távoli kosara zárta, 32-44.

Tiby triplája nyitotta a második játékrészt, aztán Keller Ákos zsákolt, erre Battle válaszolt távolról. Lóránt magabiztos volt kintről, miként Tóth Péter is, aki a legjobbját nyújtotta a szezonban, Keller Ákos pedig jól szedte a lepattanókat. Samenas hármasával zárkózott tíz pontra a Paks, három negyedet követően 52-62 állt a táblán.

Nem találta a ritmust a házigazda, a meccs vége előtt jöttek közelebb, leginkább Tiby révén. A hajrában mindkét szakvezető időt kért, de a hazaiak nem tudták nyílttá tenni a találkozót. A fehérváriak a mérkőzésen végig dominálva, magabiztosan nyertek, 73-83.

Teo Cizmic: - Gratulálok a fehérváriaknak, megérdemelten győztek. Az elmúlt napokban azon dolgoztunk, hogy védekezésben és támadásban is javuljunk. Sajnos az Alba fizikailag fölénk nőtt, mi szinte az egész meccsen szenvedtünk. A fehérváriak csapatjátékban jóval előttünk járnak, ami érthető is, hiszen tavaly nyár óta együtt készülnek, ránk még sok munka vár.

Dzunic Branislav: - Gratulálok mindkét csapatnak, különösen a sajátomnak. Küzdelmes meccs volt, amelyet megérdemelten nyertünk meg. A védekezésünk végig jó volt és a támadójátékunkra sem lehet különösebb panasz. A sikerünk főleg annak fényében értékes, hogy a kupagyőzelem utáni napokban érthetően nem tudtunk úgy készülni, ahogy korábban.

 

Atomerőmű SE-Alba Fehérvár

73-83 (17-25, 15-19, 20-18, 21-21)

Paks, ASE Sportcsarnok, 1100 néző, vezette: Földházi Tamás, Pozsonyi László, Balogh Gyula (Hartyáni Zsolt)

Atomerőmű SE: BATTLE 11/6, Will 4, Samenas 11/9, GILBERT 11/6, TIBY 16/6, csere: Illés 8/6, Watkins 9, Kovács 3. Vezetőedző: Teo Cizmic

Alba Fehérvár: Taylor 2, Edwards 6/6, SHEPARD 11/3, LÓRÁNT 21/9 KELLER Á. 13, csere: TÓTH P. 10/6, Mohammed 6/3, Farr 8, Markovics 6, Keller I. -. Vezetőedző: Dzunic Branislav

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!