Sport

2009.07.28. 02:29

Győriek érkeznek a Videoton FC-hez

Székesfehérvár - A szombati bajnoki után szerdán a Ligakupában, a Győr ellen lép pályára Sóstón a Videoton FC labdarúgócsapata. Az NB I-es hazai premier szombaton este lesz.

Matók János

Érthető módon, hirtelen az égbe szökkent a Videoton FC fanatikus szurkolóinak a hangulata, s ez nem véletlen: a múlt szombati bajnoki nyitányon, idegenben 6-3-ra legyőzték a Kecskemét csapatát. Van olyan drukker (Bobday), aki vette a fáradságot, s kiderítette, hogy története során melyik volt a Vidi sokgólos NB I-es győzelme idegenben. A piros-kékek többször is lőttek négy gólt, ám eddig a Győr, a Fradi és a Békéscsaba elleni egyaránt 5-2-es siker vitte el a prímet. Csak eddig...

A Vidi szerdán a Győr, szombaton a Diósgyőr ellen lép pályára
Fotó: FMH-archív

 

A szurkolók most abban reménykednek, hogy a remek szezonkezdés tovább folytatódik, s bajnokság hazai premierjén, szombaton 20 órától is nagyszerű élményben lesz részük, amikor majd a Diósgyőr lesz a vendég Sóstón.

 

- Azon a mérkőzésen mindenképpen szeretnék pályára lépni és játszani, mert úgy érzem, hogy elkaptam a fonalat, s ez a csapatra is érvényes - mondta határozottan Nagy Dániel, a Videoton FC futballistája, akit Kecskeméten le kellett cserélni. - Nincs okom feltételezni, hogy Farkas szándékosan okozott sérülést, amikor fejen rúgott. Ám azonnal azt hangoztatta, hogy nem történt semmi sem, miközben a fejemből patakzott a vér, s ez azért egy kissé furcsa. De arra is hiába számítottam, hogy a lefújás után esetleg elnézést kér, mert ez nem történt meg. Szerdán már kiveszik a kapcsokat, s aznap már be is kapcsolódok a csapat munkájába, a közös edzésbe. Egyértelműen a győzelmünkre számítok a Diósgyőr ellen, mert szerintem jobbak vagyunk. Amikor jöttünk haza Kecskemétről, a buszon a többiekkel már arról beszélgettünk, hogy talán sok néző jön ki szombaton.

 

Az első hazai bajnoki előtt viszont még szerdán 19 órakor a Ligakupa második fordulójában lesz érdekelt a Videoton: a piros-kékek a Győri ETO FC-t látják vendégül. Akárcsak a múlt héten 

Zalaegerszegen, úgy vélhetően holnap sem a legerősebb összeállításban játszik majd a Vidi, Mezey György vezetőedző ma jelöli ki a pályára lépőket, miután egyeztet Varga Istvánnal, az NB II-es csapat szakvezetőjével. Az viszont szinte biztos, hogy az első keret több futballistája is játszik, így információink szerint Tomás Tujvel kapus is bemutatkozik a nézőknek. Az érdeklődők a mérkőzést a fedett lelátóról nézhetik meg, a bérletek érvényesek. Viszont nem ingyenes, de a belépők 50 százalékkal olcsóbbak. A tanulók és a nyugdíjasok korlátozott számban az ingyen jegye-ket a Tourinform Irodában (Hiemer-ház) vehetik át. Tovább folytatódik a bérletek árusítása, a Sóstói Stadionban és a Tourinformnál naponta egyaránt 15 és 18 óra között, a Premier Jegyirodában pedig 9-től 17 óráig.

 

 

 

 

 

Az NB II-es csapat döntetlent játszott...

 

A Videoton NB II-es csapata - Czirjék (Halasi) - Szabó (Balaskó), Vaszicsku, Kocsis G. (Szeleczky), Fejes (Vadász) - Kerékgyártó (Fekete), Kovács T. (Szolnoki), Zimányi (Rása) - Máté (Varga F.), Olasz (Lelkes), Baracskai (Gyurcsó) - vasárnap Kaposvárott 2-2-re végzett Zimányi és Olasz góljával. A hazaiaknál öt, az NB I-es kerethez tartozó futballista szerepelt. A Vidi II szerdán 18 órakor, a szintén NB II-es Szigetszentmiklóst fogadja Felcsúton, szombaton 10 órakor pedig a Vecsést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!