Lesjak mentett pontot

2019.11.02. 19:31

Gólgazdag mérkőzésen döntetlenezett a MOL Fehérvár FC

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában a Mol Fehérvár FC csapata mintha egy hullámvasúton ült volna a ZTE elleni összecsapáson. A piros-kékek az első negyvenöt percben kétgólos előnyt adtak vendéglátóiknak, majd ugyan visszatértek a meccsbe, fordítani is tudtak, ám ellenfelük a lefújás előtt kiegyenlített.

Káldor András

20191102 Zalaegerszeg ZTE Aréna ZTE FC kék) MOL Fehérvár FC (fehér) labdarúgó nb1 mérkőzés Fotó: Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Hangya Szilveszter ünnepre készült, a Mol Fehérvár FC balhátvédje századik első osztályú mérkőzését játszotta, és győzelemben bízott. A piros-kékek pedig a Ferencváros elleni vereség után javítani szerettek volna. Aztán nem ez a forgatókönyv valósult meg, főleg az első félidőben. Idejekorán, már a 6. percben vezetést szerzett a Zete: Radó András kapott jó indítást, tisztán vezethette kapura, de a kilépő Kovácsik Ádám nem tudta megfogni, csak elütni előle a labdát, pontosan az érkező Bobál Gergely elé, aki a kapuba gurított, 1-0. Mindkét oldalon záporoztak a sárga lapok, de helyzetek is adódtak szép számmal. Radó András cselezte be magát a 16-oson belülre, de Kovácsik védeni tudott, majd újabb gólt lőtt a ZTE a 25. percben. Nikola Mitrovics nagyszerű labdával szolgálta ki Bobált, aki a 16-os vonalánál átvette, és ballal kilőtte a hosszú alsó sarkot, 2-0. A 31. percben harmadszor is feliratkozhatott volna a góllövők közé, Stieber Zoltán átadását középen a kapura fejelte, de a labda a bal kapufa mellett szállt mellé. Ezt követően magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Fehérvár, Demjén Patriknak kellett nagyokat védenie, többek között Armin Hodzic 14 méterről eleresztett lövésénél.

A fordulás után Bobál erős lökete jelentette az első veszélyt, aztán a Fehérvár pillanatai következtek. A 51. percben Ivan Petrjak bal oldali beadására Loic Nego érkezett, és fejelt a kapuba, 2-1. Két perc múlva a kaputól 10 méterre Hodzichoz pattant a labda, akit a védők nem mertek bántani, ő pedig Demjén mellett a hálóba lőtt, 2-2. A 83. percben fordított a Vidi! Egy szöglet utáni kavarodás után a csereként beállt Futács Márkó lőtt a léc alá 5 méterről, 2-3. Amikor már mindenki elkönyvelte a győzelmet, akkor a 93. percben egy bedobás után Zoran Lesjakhoz került a labda, aki közelről vette be a rosszul kimozduló Kovácsik kapuját, 3-3.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– Nekem annyira nem tetszett ez a mai kilencven perc, taktikailag ez nem volt annyira rendben. Az elmúlt két mérkőzésen gólt kaptunk két bedobásból, egy hosszú labdából és egy szabadrúgásból. Ezek nagyon olcsó hibák. Sok rutinos játékos hiányzik a védelemből, de az ilyen éles, versenyszituációban is felelősséget kell vállalni a fiatalabb kerettagoknak is, akik most lehetőséget kapnak. Igazi futballhangulatban játszott a két csapat egy jó stadionban, de amiatt természetesen csalódott vagyok, hogy hiába fordítottuk meg a mérkőzést, az utolsó percben egy bedobásból gólt kaptunk, és emiatt itt hagytunk két pontot – fogalmazott Marko Nikolics a lefújást követően.

A télen Csákvárról Zalába igazoló Bobál Gergely (12) kétszer is eredményes volt
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Jegyzőkönyv

ZTE FC – MOL Fehérvár FC 3-3 (2-0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 4038 néző. Jv.: Andó-Szabó (Gerorgiu, Huszár).

ZTE FC: Demjén – Kocsis, Lesjak, Bobál D., Tamás K. (Gergényi, 38.) – Bedi, Mitrovic – Babati (Ikoba, 74.), Stieber, Radó (Devecseri, 54.) – Bobál G. Vezetőedző: Dobos Barna.

Fehérvár FC: Kovácsik – Nego, Rus (Elek, 83.), Musliu, Hangya – Nikolov – Kovács I., Milanov (Futács, 74.), Pantic (Pátkai, 59.), Petrjak – Hodzic. Vezetőedző: Marko Nikolic.

Gólszerzők: Bobál G. (6., 25.), Lesjak (93.), illetve Nego (51.), Hodzic (52.), Futács (83.).

Sárga lap: Stieber (17.), Kocsis (18.), Bobál D. (45.), illetve Hodzic (1.), Pantic (9.), Nego (12.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában