Sport

2014.07.07. 19:10

Gajdos és Barcsay is Csákváron folytatja a játékot

Csákvár - Bár múlt hétfőn már elkezdte a felkészülést az Aqvital-Publo Csákvár NB II-es labdarúgó csapata, bő létszámban hétfőn gyakorolt Bognár György vezetőedző legénysége. Melyhez a Puskás Akadémiától kölcsönbe érkezett Barcsay Márk és Gajdos Zsolt is csatlakozott.

Matók János

Alig pár napos felkészülést követően, vasárnap máris pályára lépett az Aqvital-Publo Csákvár a váli futballtornán, ahol 1-0-ra kikapott a szintén NB II-es Siófoktól. Ám az érdemi munka lényegében most hétfőn kezdődött el, hiszen Bognár György vezetőedző immár 21 játékosnak dirigálhatott a délutáni edzésen. Az NB III-as bajnokcsapattól többen távoztak, de több új játékos is már itt készül.

- Az NB III-as keretből nagyjából a kezdőcsapat játékosait tartottuk meg - kezdte mondandóját Bognár. Nemcsak azért, mert jól szerepelt a társaság, és elég jó focitjátszottunk, hanem azért is, mert ezek a játékosok megütik az NB II-es szintet. Nyilván, akik ebbe a csapatba nem nagyon tudtak beférni, nekik azt javasoltuk, hogy keressenek másik csapatot. Mert ha erősíteni szeretnénk, akkor jobb játékosokat kell hoznunk, mint akik a kezdőcsapatban vannak, ez logikus. Ezért próbálunk egy-egy olyan posztra, ami egy kicsit sántított nálunk, vagy csak egy emberünk volt, erősíteni. Lassan össze is áll a gárda, nem kapkodunk, s bár az edzettségi állapot még nem olyan, ám holnap azért kitudnánk állni egy meccsre. De miután nem egyforma fizikai állapotban érkeztek vissza a játékosok, dolgoznunk kell. Van, aki egy kicsit jobban le van kettyenve, azzal többet kell foglalkozni. Két-három hét, mire egy szinten lesznek.

Felül, balról jobbra: Gelei Vince, Raffai Rudolf és Nyilasi Bálint, alul Bakos Szabolcs, Gajdos Zsolt és Barcsay Márk (Fotó: Koppán Viktor)

- Korábbról tudott, hogy Diósgyőrből visszatért a kapus Gelei Vince, Sopronból érkezett Nyilasi Bálint, s itt folytatja tovább Bakos Szabolcs is. Vannak még újak?

- Igen, a felcsúti Puskás Akadémiával van egy megállapodásunk, s tőlük érkezett Barcsay Márk és Gajdos Zsolt. Nagyon örülök, mert nagyon tehetséges játékosoknak tartom őket, s biztos nekik is jó lesz, hogy egy NB II-es csapatban tudnák játszani és tovább lépni. A technikai felkészültségük és játék tudásuk, annak ellenére, hogy fiatalok, a hasznunkra lesz. De várható még esetleg egy-két fiatalabb játékos érkezése. Én abban látom a szakmai kihívást, hogy fiatal emberekkel próbáljunk meg érvényesülni az NB II-ben. Olyan játékosoknak lehetőséget adni, akik tényleg tovább léphetnek. És nem 30-32 éves rutinos futballistákat ide hozni. Remélem, hogy Gelei és Barcsay is bekerül az U21-es válogatottba, arról nem beszélve, hogy Dulló Martin és Horváth Roland is szóba került már a válogatottnál. Az is a célunk, hogy olyan teljesítményt tudjanak nyújtani az NB II-ben, amire felfigyelnek rájuk.

- Van egy új segítője a szakmai stábban.

- Igen, Raffai Rudolf Baján volt már a kollégám, annak idején nagyon sok mérkőzést játszott a jugoszláv élvonalban. Húsz éve Magyarországon él, nagyon kemény, és nagyon jó szemű kollégát ismertem meg benne. Most Toldi Gábor mellett szükségem volt egy olyan segítőre, aki az U21-es csapatunkat egy kicsit gatyába rázza. Mert azt gondolom, hogy itt a kisvárosban vannak tehetséges gyerekek, de kallódnak jobbra, balra, s csak hobbi szinten űzik a focit. Szeretnék egy olyan U21-es csapatot az első mögé, mely tartalékként működik.

- Lejátszották az első felkészülési meccset különösebb rákészülés nélkül, de most jönnek a nagyobbak. Így például szó van az angol Derby Countyról is.

- Összesen kilenc mérkőzésen lépünk pályára, ebből a Siófokot már letudtuk. Most szerdán 18 órakor az NB I-es Dunaújvárost fogadjuk Csákváron, majd szombaton az MTK ellen lépünk pályára Agárdon. Ami a Derbyt illeti, még nem kaptam végleges visszajelzést, de természetesen vállalnánk a kihívást. Mert azt gondolom, hogy az én csapatom egy ilyen szintű gárdával is partiban lenne. Azt nem mondom, hogy nekik megyünk és megverjük őket, de azt el tudom képzelni, hogy jó erőfelmérő lenne nekünk, ezért be is vállalom.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!