Sport

2017.07.14. 19:00

Futballünnep másképp - A Fehérvár Enthroners a First Fielden nyerhet bajnoki címet

SZÉKESFEHÉRVÁR Az idén harmadik alkalommal mérkőznek meg egymással a Sasok és a Koronázók a FEZEN Divízió I-ben. Ezúttal már a döntőben.

Szupkai Gábor

Unalmasnak mondhatnánk, hogy körülbelül egy év alatt ez a két együttes már negyedik alkalommal méri össze erejét. Ezek között volt egy alapszakasz, valamint egy középszakasz meccs, illetve a tavalyi Divízió II fináléja (a Duna Bowl), és szombaton délután következik a negyedik, a Pannon Bowl, azaz a Divízió I döntője.

Amely mérkőzésre a Fehérvár Enthroners biztosította a helyét, hiszen a szezonban eddig nem találtak legyőzőre a Koronázók. A Budapest Eagles is mindössze két vereséget szenvedett el idén, azokat viszont pont a szombati ellenféltől.

Az Enthroners védőire most is nehéz feladat vár Fotó: Molnár Artúr

Az Enthroners csapata sokak szerint megérett a legmagasabb osztályban való szereplésre, sőt már-már most is HFL-szintű a csapat. A támadósor szakadatlanul gyártotta a pontokat az egész bajnokság során, az irányító Erős Márk vezetésével, akinek több veszélyes elkapó áll rendelkezésére. Ráadásul Antonio Roane személyében egy olyan futó is viseli a fehérváriak kék mezét, akinek minden megmozdulása gyomorgörcsöt vált ki az ellenfeleknél. Az Enhroners védelménél pedig tán csak a védelme erősebb, amely legutóbbi öt meccséből négyszer is nulla ponton tartotta az ellenfeleket.

- Mindenki nagyon várja a döntőt, a szurkolóktól is kapjuk már folyamatosan az üzeneteket, hogy milyen különböző látványelemekkel készülnek a meccsre. Pénteken még egy átmozgató edzés vár ránk, de természetesen csak lemozgásokat gyakorlunk, amiket holnap szeretnénk végrehajtani. Ezen kívül videózunk még egy kicsit, a végletekig elemezzük az ellenfelet. A játékosaimnak pedig folyamatosan felhívtam a figyelmét, hogy a tavalyi döntő nem ismétlődhet meg, az Eagles nem tréfálhat meg minket a First Fielden. De azt hiszem, ha nem történik valami nagy égszakadás-földindulás, akkor ez nem is fordulhat elő - mondta Pál Tibor Kornél vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!