Sport

2017.08.03. 16:16

Külföldön az akadémisták

CSÍKSZEREDA, PRÁGA A Puskás Akadémia korosztályos csapatai külföldön készülnek a következő bajnoki szezonra.

Szupkai Gábor

Hat csapat részvételével megkezdődött az I. Székelyföld OTP Bank Nemzetközi Ifjúsági Torna Csíkszeredán, ahol az akadémia tizenhat évesei a házigazdák, a Ferencváros, az Eszék, a Munkács és a Dunaszerdahely U17-es csapataival mérik össze erejüket a következő napokban. A felcsúti fiatalok az A csoportba kerültek a Ferencváros és a DAC mellé, és előbbivel már túl is vannak az első összecsapáson, ahol 0-0-s eredmény született.

A DAC ellen pénteken 16 órakor lépnek pályára az akadémisták. - Kemény, férfias küzdelmet hozott a találkozó, ami akár a mieink győzelmével is véget érhetett volna, ha a meccs első percétől fogva elhisszük: a korkülönbség ellenére igenis van keresnivalónk a Fradi ellen. Ahogyan haladtunk előre a mérkőzésen, egyre jobban belelendültünk és egyre több helyzetet dolgoztunk ki, de ez ma sajnos csak az ikszre volt elég - mondta Visinka Ede vezetőedző.

Eközben másik két akadémista csapat Csehországban készül a bajnokságra, melynek keretében megmérkőztek a Bohemians korosztályos együtteseivel. Fóris Róbert U15-ös csapata az utolsó percben kapott góllal veszített 3-2-re, míg Nagy Ádám U14-es tanítványai 5-0-ra verték a prágaiakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!