Sport

2009.09.05. 02:29

FKC: eksztázis! EHF-kupa: új időpont a visszavágón

Székesfehérvár - Az NB I-es női kézilabda-bajnokság 2. fordulójában, vasárnap 18 órakor az Alcoa FKC és a Dunaújvárosi NKSE is hazai pályán, a DVSC, illetve a Siófok ellen játszik.

Fejér Megyei Hírlap

Hazai környezetben is bemutatkoznak Fejér megye NB I-es női kézilabda-csapatai a bajnokság 2. fordulójában. Mindkét találkozó vasárnap 18 órakor kezdődik. 

A fehérvári Alcoa FKC a bajnoki címre is esélyes DVSC-Aquaticum, míg a Dunaújvárosi NKSE az újonc, ám az első fordulóban a Kiskunhalas ellen győztes Siófokot fogadja.

- A szikár tények szerint a Debrecen a találkozó esélyese, hiszen a nyári szünetben alaposan bevásárolt a Loki, két sorral is rendelkezik. 

Olyan erős a jelenlegi játékoskerete, hogy a bajnok Győrrel is felveszi a versenyt. Még a szezon előtt azt kértem a lányoktól, hogy az összes mérkőzésen tegyenek meg mindent a győzelemért, s ez a vasárnapi találkozóra is érvényes. Ha esetleg bárkivel szemben is vannak hiányosságaink, azt próbálják meg lelkesedéssel pótolni. Főleg a hazai közönségünk előtt. 

Miután a Debrecent a gyors játék jellemzi, ezért lényeges lesz a gyors visszarendeződésünk és a megfelelő szintű védekezés. Viszont az örök igazság, hogy idegenben minden csapatnak nehéz dolga van. Amennyiben eksztázisban lépünk pályára vasárnap, akkor benne van a siker lehetősége, de azt is elfogadjuk, ha az esélyesebb csapat győz a mérkőzésen. Az biztos, nincs teher rajtunk - mondta Sótonyi László, az Alcoa trénere.

- Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy a Hunnia ellen egészen jól ment a játék, a találkozón kilenc gólt lőttem. Az elején egy kicsit még tartottam a játéktól, de a második félidőben már kifejezetten élveztem. A térdemmel sem volt semmi probléma, abszolút nem fájt. 

A lányokkal együtt nagyon várjuk a hazai bemutatkozást. Mindegy, hogy ki az ellenfél, mint most vasárnap az erős Debrecen, mindig győzelemre játszunk. 

Készülünk és bizakodunk a sikerben, amit eredményes játékkal és kemény védekezéssel kiharcolhatunk - mondta a sérülése után visszatérő Krisztina Triscsuk, az FKC kiváló kézilabdázója.

Fejér másik csapata, a Dunaújvárosi NKSE a hazai bemutatkozásnál gyors játékkal győzelemre készül a Siófok ellen, a szülés után visszatérő Ferling Bernadettel a soraiban. Viszont a Fradi ellen térdszalagszakadást szenvedett Vadász Ildikó nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!