Sport

2017.05.31. 15:40

Fidel László a Csónakázó tavon edzi a leendő kajakosokat

SZÉKESFEHÉRVÁR Újra felpezsdül a vízi sportélet a város szívében hullámzó Csónakázó tavon. A Vitál Club Sportegyesület nem csak iskolásokat oktat, de edzéseket is tart a vízen.

Ferencz Balázs

Általában nem megszokott, hogy olimpiai ezüstérmest, világbajnok kajakost láthat lapátolni nap mint nap a város hétköznapi polgára. A Csónakázó tó megújulásával azonban Fidel László is egyre többször száll hajóba, az ő szakmai iránymutatása mentén tanulhatnak kajakozni Székesfehérvár fiataljai. Nem csak az általános és középiskolás nebulók csónakázhatnak, kajakozhatnak és kenuzhatnak a város szívében, de heti három alkalommal edzéseket is tartanak a tavon.

- Tíz fölött van már a jelentkezők száma, hamarosan megérkeznek a sporthajók, addig kenukba szállunk - mondta a kajakból partra pattanó Fidel László. - A tó alkalmas arra, hogy a fiatalok megszerezzék a vízbiztonságot, kipróbálhassák a különféle hajókat, hosszú távokat persze nem lehet rajta evezni.

Fidel László szinte minden nap vízre száll Fotó: Molnár Artúr

A barcelonai olimpián négyesben ezüstérmet szerző, ötszörös világbajnok kajakos pályafutása elején kenus akart lenni, így a másik hajónem sem ismeretlen számára.

- Azért, hogy mi edzéseket tarthassunk délutánonként, azt a feladatot vállaltuk, hogy az általános- és középiskolásoknak 10 és 14 óra között díjmentesen kiadjuk a csónakokat, kajakokat, kenukat, s alapfokú kajak-kenu oktatást tartunk - tájékoztatott az üzemeltető Vitál Club Sportegyesület elnöke, Szipola Antal. - Abban bízunk, hogy a kedvet kapó gyerekek a délutáni edzésen is megjelennek. Abban is reménykedem, hogy a következő szezonban az új csónakházban tarthatjuk a versenyhajóinkat, és méltó körülmények között fogadhatjuk a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!