Sport

2016.02.29. 20:12

Fenomenális támadójátékkal küldte padlóra ellenfelét a Fehérvár

Székesfehérvár – A vasárnapi, síron túlról visszahozott mérkőzés után adott volt a feladat, a vélhetően megtört MAC ellen döntetlenre hozni a párharcot.

Szupkai Gábor

A szurkolók a jégcsarnok felé tartva még a vasárnapi mérkőzés részleteit beszélték át, de erre túl sok idejük nem maradt, hiszen hétfő este újra a MAC ellen léptek jégre a kedvencek.

Láday Tamást a Mol Liga fegyelmi bizottsága egy mérkőzésről eltiltotta, helyére így most Arany Máté került a csapatba. A MAC oldalán leginkább az volt a kérdés, Majoross Gergely miképpen tudja játékosaival minél előbb elfeledtetni a négy gólos előnyről elveszített vasárnapi meccset.

Ami biztos, két dologra még vártak a hazai szurkolók a mérkőzés előtt. Elsőként azt, hogy végre igazán jó startot vegyen a FAV19, hiszen a csapat eddig egyik mérkőzést sem kezdte igazán parádésan. A másik, hogy az arany sisakot viselő úriember, nevezetesen Mitchell Holmberg végre elkezdje termelni a pontokat, mert az eddig lőtt egy gól, és két assziszt vajmi kevés az alapszakasz házi pontkirályától.

Nos a jó kezdés – úgy festett – most is elmarad, az első kapura tartó lövéseknél ugyanis Rajna Miklósnak kellett hárítania. Szerencsére hamar sebességet váltottak a hazai legények, és elkezdték szorgosan tűz alá venni Bálizs Bence kapuját. Ennek gyorsan lett is eredménye, Orban Brance szerzett gólt Holmberg passzából. 1-0.

Ezzel úgy tűnt mindkét kívánság valóra válik. Más véleményen volt Drew Olson, az ő góljával egyenlített a MAC. 1-1.  Becze Tihamér jegyezte a z első húsz perc utolsó komolyabb helyzetét, jöhetett a pihenő.

A második játékrész kezdése pazarul sikerült, Preston Shupe alig egy perc után beköszönt. 2-1. Majd olyan következett, ami az elődöntőben eddig még nem, két góllal vezetett a FAV19. Újra Shupe zörgette meg Bálizs hálóját emberelőnyből, úgy tűnt szép estének néznek elébe a Raktár utcába kilátogatók. 3-1. Persze nem minden fenékig tejfel, a következő gól a hazaiakat szomorította, Jeffrey Hayes lőtt halálpontosan a kapu jobb oldalába Rajna mellett. 3-2.  Tán még az előző találat adatait rögzítették, mikor újra felharsant a gólt jelző dudaszó, Alex Grieve kiugrása után kellett Bálizsnak kikotornia a kapujából a pakkot. 4-2. Ha egy üzlet beindul! A harmad vége előtt a vasárnapi győztes gólt szerző Bartalis ezúttal éles szögből lőtte a hazaiak ötödik gólját. 5-2.

Megnyugtató előnyt harcolt ki a Volán, de valószínűleg Tyler Dietrich felemlegette játékosainak, hogy ennél nagyobb hátrányból is állt már fel csapat. Például a Volán.

A záró játékrészben azért, hogy ez ne forduljon elő, Mitchell Holmberg három gólpassza mellé gólt is lőtt. 6-2. A következőt rögtön utána emberelőnyből Brance Orban varázsolta a hosszú felsőbe. 7-2. Innen pedig már nem volt visszaút, sőt a hazaiak megforgatták még a kést a padlón lévő fővárosi medvékben, Vincze Péter lőtte a nyolcadikat. 8-2. Nem sikerült elfelednie a MAC-nak a vasárnapi kudarcot, sőt most van mit igazán kihevernie.

Ez lett a vége, a négy nyert mérkőzésig tartó párharc állása ezzel 2-2. Az elődöntő ötödik mérkőzése csütörtökön lesz a Tüskecsarnokban.

Fehérvár AV19–MAC Budapest 8-2(1-1, 4-1, 3-0)

Székesfehérvár, 2700 néző, Vezette: Halassy, Babic (Juhász, Pálkövi)

Fehérvár AV19: Rajna – Krogh, Reiter A., Holmberg 1 (4), Shupe 2, Orban 2 (2) – Varga A., Szaller (3), Bartalis 1 (2), Becze (1), Sárpátki – Szabó D., Vokla, Szabó K., Grieve 1 (1), Vincze P. 1 – Arany, Reiter R., Reisz, Kocsis, Tóth G. Vezetőedző: Tyler Dietrich

MAC Budapest: Bálizs – Olson 1, Tokaji, Klempa (1), McDonald, Hayes 1 – Quinn, Stipsicz, Nagy K., Terbócs, Németh A. – Pozsgai, Mestyán, Roczanov, Tóth R., Szappanos – Nagy P., Silló, Schmál, Egyed. Vezetőedző: Majoross Gergely

Kiállítások: 2 perc, illetve 12 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!