Sport

2009.04.04. 02:29

Felőrölték őket - Magyarország-Finnország 0-6

Miskolc - A csütörtöki büntetőkkel kiharcolt magyar győzelem után tegnap, Miskolcon Finnország hokiválogatottja nyert felkészülési mérkőzésen, mégpedig rendkívül magabiztosan.

Fejér Megyei Hírlap

Hatalmasat küzdött a magyar csapat csütörtökön a Papp László Sportarénában. Szuper Levente vezérletével eksztázisban brusztoltak a mieink saját kapujuk előtt, és az ellenfél harmadában pedig ügyesen használták ki helyzeteiket. 

Ifjabb Ocskay Gábor emléke előtt méltó módon tisztelegtek a csapattársak, főleg a szenzációs formában jégkorongozó Palkovics Krisztián és a Csicsó helyén szóhoz jutó Fekete Dániel. Nem is az eredménynek örülök igazán - kezdte Pat Cortina szövetségi kapitány a mérkőzés után. - Sokkal inkább annak, hogy a magyar válogatott 60 percen keresztül úgy koncentrált és úgy küzdött, ahogy egy igazán jó csapat teszi. 

Ki kell emelnem Szuper Leventét és azokat a tapasztaltabb játékosokat, többek között Kangyal Balázst, Sille Tamást, akik a fiatalok lendületével, energiájával hajtottak. 

Több fiatal játékos is kiválóan teljesített. Ahogy Jarri Kurri jó játékos volt Wayne Gretzky nélkül is, úgy Palkovics Krisztián is sokra viheti Ocskay Gábor nélkül. 

De bárhogy is lesz, Ocskay Gábort nem lehet pótolni senkivel. Nem szabad messzemenő következtetéseket levonni ebből a mérkőzésből, azt viszont mindenképpen ki kell emelnem, hogy a csapat fejlődik a korong nélküli játékban. 

Az A csoportos világbajnokságon keveset lesz nálunk a pakk, ezt meg kell szokni, meg kell tanulni. Pénteken rendkívül kemény mérkőzés vár a csapatra, de hozzá kell szoknunk a nehéz sorozatokhoz, ez csak segíti a felkészülésünket. Gratulálok a válogatottnak, fantasztikusan küzdöttek a fiúk Ocskay Gáborért.

-

Jukka Jalonen, a finnek szövetségi kapitánya arra tért ki, hogy nem becsülték le a magyarokat, de a helyzetkihasználásuk enyhén szólva is gyenge volt, illetve nem bírtak a nagyszerű napot kifogó Szuper Leventével. 

Az északi sajtó rögtön darabokra szedte az együttest, egy igazi hokinagyhatalom skalpját szerezte meg a piros-fehér-zöld alakulat Budapesten.

Pénteken már Miskolcon kellett bizonyítani, ismét telt ház előtt. Immáron azonban Pat Cortina nélkül, akinek főállásában, Münchenben kellett megjelennie, hiszen megkezdődött a német másodosztályban a rájátszás. 

Ez érdekes helyzet, de a Magyar Jégkorong Szövetség még nem engedheti meg magának, hogy főállású kapitányt foglalkoztasson... Így aztán a két másodedző, Diego Scandella és Énekes Lajos kezébe került a marsallbot.

A magyar válogatott, ha lehet, akkor még tartalékosabb összeállításban játszott, mint egy nappal korábban, továbbra sem jutott szóhoz a francia légió (Ladányi, Vas M., Szélig), de pihenőt kapott többek között Palkovics, Szuper és a vállsérülést szenvedő Kovács Csaba is. 

A többiek így bizonyítási lehetőséghez jutottak, amellyel sokan éltek is az első harmadban, a kapuban Hetényi Zoltán. Bár a finnek rengeteg akciót dolgoztak ki, nem tudták megzörgetni a magyar hálót, és ez tetszett a miskolci publikumnak.

A második harmadban aztán kiütközött a tudásbeli különbség, és a finnek kilenc perc leforgása alatt három gólt rámoltak be a hazaiaknak. 

Nem alakult másként a befejező játékrész sem, a magyar fiataloknak még nagy falat volt ez a mérkőzés.

Remek felkészülés volt a finnek elleni két mérkőzés, hétfőn és kedden jönnek a norvégok

Magyarország-Finnország 0-6 (0-0, 0-3, 0-3)

Miskolc, 2000 néző. Vezette: Kincses, Wolf, Abonyi.

Magyarország: Hetényi - Horváth, Tokaji, Jánosi, Fekete, Vas J., Svasznek, Sille, Fodor, Holéczy, Majoross, Ondrejcik, Ennaffati, Sofron, Nagy G., Vaszjunyin, Jobb, Kangyal, Peterdi, Galanisz, Kiss Á., Bertam, Borbás. Edzők: Diego Scandella, Énekes Lajos.

Finnország: Finnország: Tarkki - Nummelin, Warn, Saravo (1), Maenpaa, Hyvönen, Koskenkorva (1), Kousa, Heino, Seikola, Makkonen (1), Hietanen 1, Vahalahti 1, Kerman 3, Lehtonen 1, Pyörala, Aalto (2), Koskiranta, Komarov (1), Hirschovitsch (1), Erkinjuntti. Szövetségi kapitány: Jukka Jalonen.

Kiállítások: 12, illetve 8 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!