Sport

2013.02.11. 13:17

Rajna Miklós ''felnőtt'' lett a hétvégén

A magyar jégkorong-válogatott Lengyelországban győzött hét végén. Divíziós I-es ellenfele ellen is. A csapatnak majdnem a fele fehérvári játékos volt.

A torna előtt rövid előzetesünkben azt írtuk, hogy bizony Rajna Miklós előbb játszik a magyar felnőtt válogatottban, mint a Sapa Fehérvár AV19 felnőtt EBEL együttesében. Az ifjú hálóőr már korábban is tagja volt a nemzeti csapatnak, a most lejátszott három mérkőzésből kétszer ő állhat a kapuban. Sőt, a lengyelek elleni döntő csata végén ő lett a legjobb, magyar játékos

- Kiemelkedő teljesítmény volt, dicséret illette a válogatottat, és annak fiatal kapusát is.

- A Sapa csapatában kezdőként még tényleg sohasem léptem a jégre, a válogatottban megtehettem ezt. Lengyelország nagy élmény volt ez, hiszen jól játszott az egész csapat. 

- Az új kapitány, Rich Chernomaz mennyi pluszt adott a játékosoknak?

- Nagyon sokat segített. Felhívta a figyelmet a csapatvédekezésre, annak mikéntjére. Mindenki betartotta amit kért, ennek a jó védekezés lett a jutalma.  Ez volt a sikerünk kulcsa.

- Mennyire szorult össze a gyomra a döntő előtt, amikor a kapuba állt?

- Nyomásról akkor tud beszélni az ember, amikor magára teszi azt. Próbáltam könnyen venni a mérkőzést, de persze nem nagyképűen, sőt, alaposan készültem a rám váró csatára.  Nagyon figyeltem mindenre, szerencsére nem volt bennem félsz, arra koncentráltam, hogy a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtsam.

 

 

Rajna Miklós az U20-as csapat képén. A hálóőr előbb lett a magyar felnőtt válogatott tagja, mint klubcsapatáé (Fotó: Koppán Viktor)

 



- Úgy vágtak neki az útnak, hogy megnyerik a  tornát?

- Igen, a versenyző mindig úgy kezdjen neki minden feladatnak, hogy győzni fog, mert győznie kell. Nagyon jó csapat volt a házigazda, de mi még jobbak voltunk – mégpedig csapatként.

- Meglepődött amikor a legjobb magyarként szólították?

- De még mennyire! Egy pillanatig sem gondoltam, hogy a szövetségi kapitány engem nevez meg. 

- Fel van adva a lecke: „felnő”  a Sapában ?

- A fehérvári felnőtt csapatába nagyon nehéz bekerülni. Edzésen igyekszem a legtöbbet nyújtani, felhívni az edző figyelmét magamra, de ez akkor sem egyszerű eset. Meglátjuk mit hoz a jövő, a szezon hátralévő meccsein szerintem nem sok esélyem lesz a kapuba állni, remélem jövőre már igen.

- Mi lesz a nyáron? Megy, marad?

- Erről még nem tudok érdemben bármit is mondani. Az elsődleges szándékom az, hogy maradjak Fehérváron. Meglátjuk mit hoz a nyár


A torna különdíjasa, a legjobb csatár Sofron István lett.

- Nagyon jó volt az a három nap, a három mérkőzés, feledni tudtuk a hollandok elleni olimpiai selejtező bánatát. Lám, a szlovének és az osztrákok is tovább léptek a hétvégi újabb körben, most sajnálhatjuk igazán azt a meccset. De már a divíziós I-es hazai vb a lényeg, arra figyelünk, hogy ott helyt álljunk – jelentette ki a kiváló csatár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!