Nem fértek fel a dobogóra

2019.06.05. 22:39

Felemás nap, érem nélkül maradtak

Két hatodik helyezés után a két volános versenyző alkotta férfiváltó az ötödik helyen zárt a lengyelországi junior öttusa Európa-bajnokságon.

Ferencz Balázs

Salga Gergő is csak a nap második felében kapott erőre Fotó: Kricskovics Antal

A drzónkowi megmérettetés első napján az Alba Öttusa SE pentatlonistájával, Turbucz Annával felálló mix váltó, majd aztán a női staféta is a hatodik helyen zárt. Kálla-Simóka Nóra és Guzi Blanka hektikusan szerepelt a junior Eb második versenynapján. A két lány nyerte a vívást, majd sereghajtóként szálltak ki a medencéből. A pocsék úszás után elszálltak az aranyesélyek, de a lovaglásban és a laser-runban megpróbáltak feljebb kapaszkodni. A lovaspályán a jobbak között voltak, de a kombináltban újra visszaestek, így 1274 ponttal a hatodik helyen zártak a tíz váltót felsorakoztató mezőnyben.

Salga Gergő is csak a nap második felében kapott erőre Fotó: Kricskovics Antal

A nők versenyét a cseh staféta nyerte a brit és az olasz duó előtt. Szerdán aztán a férfiak váltóviadalán színtiszta fehérvári csapattal viaskodott Magyarország. Katona Bence és Salga Gergő a Volán Fehérvár műhelyében pallérozódik. Kilenc férfiváltó kezdett a vívópáston, ahol mindössze egyetlen stafétánál vívtak jobban a magyar legények, a németeket megelőzve a nyolcadikok voltak az úszás előtt. A medencei csatározások során még gyatrábban szerepeltek a fehérvári fiúk, majd a nap második felében magukra találtak. A lovaglást némi időtúllépés miatt, hibátlan pályával a második helyen abszolválták. A kombinált számban is remekelt Katona és Salga, a harmadik leggyorsabb staféta volt a laser-runban a magyar duó, s így az ötödik helyen futottak be. A fehérorosz váltó lett az Európa-bajnok, az oroszok és a britek előtt. Csütörtökön a női selejtezőt rendezik a volános Kovács Eszterrel és Szarka Lucával a mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában