NB III

2019.10.21. 21:26

Felcsúti presztízssiker

A labdarúgó NB III 11. fordulójában a Fehérvár a PAFC II-t fogadta, míg a másik három találkozón egyaránt Fejér megyei győzelem született.

Krebsz András, Káldor András

Burányi Tamás lövése a fehérvári hálóőrről került a kapuba

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mol Fehérvár FC II–Puskás Akadémia FC II 1-2 (1-1)

Mol Aréna Sóstó, 150 néző, vezette: Horváth Patrik.

Fehérvár II: Németh B. – Ódor, Tamás O., Vágó, Major M. – Kojnok (Galacs, 60.), Dinnyés, Szabó B., Pápai – Zsóri, Funsho. Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Puskás II: Tóth B. – Huszti A., Bokros, Hegedűs J., László N. – Radics, Magyar, Burányi (Suciu, 84.) – Fülöp L. – Skribek (Papp L., 89.), Ganbajar.

Vezetőedző: Bárdosi Balázs.

Az idei szezonban eddig egyetlenegyszer diadalmaskodó Mol Fehérvár második csapata a szintén nem túl jó formát mutató, de a hazaiakat három ponttal megelőző megyei riválisát fogadta. A Szélesi Zoltán eltiltása miatt Bárdosi Balázs irányítása alatt pályára lépő vendégek kezdtek lendületesebben, az első komolyabb helyzet mégis Kojnok előtt adódott, ám a piros-kékek játékosa a rövid felső mellé bombázott. Válaszul megszerezte a vezetést a Puskás II: Skribek szöktette a leshatárról kilépő Burányit, akinek ziccere ugyan elakadt Németh Botondban, de a játékszer a hálóba pattant, 0-1. Nem váratott magára sokat az egyenlítés, egy sarokrúgást követően Dinnyés két közeli lövése után nem tudtak rendesen felszabadítani a fehér mezes védők, még ebben az akcióban Vágó két lépésről fejjel a kapu közepébe bólintott, 1-1. A szünet előtt még Skribek, majd Funsho és Zsóri is veszélyeztetett, újabb gól már nem született.

A második játékrészben Skribek kétszer is betalálhatott volna, de a győztes találatot Fülöpnek sikerült bevinnie: a vendégek támadója Burányi beívelését követően két védő asszisztálása mellett az ötösről fejelt a bal alsóba, 1-2. Hét perccel a vége előtt Major megkapta második sárgáját, az emberhátrányba kerülő Tímár-csapat innen már nem tudott visszajönni a mérkőzésbe. A két gárda történetében eddig öt felcsúti siker mellett három székesfehérvári diadal íródott, az egymás elleni mérlegen a tabella 12. helyére fellépő Hegedűsék tovább javítottak.

Burányi Tamás lövése a fehérvári hálóőrről került a kapuba
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Pápai Perutz FC– Bicskei TC 1-2 (1-0)

Bicske: Füstös – Erdős, Sötét, Nagy T., Madarász – Dencinger, Molnár V. – Tornyai (Farkas M.), Rigó, Török (Varga Z.) – Peinlich (Móri). Szakmai igazgató: Vukmir Dragan.

A 18. percben Madarász Márk elkésett a becsúszással a tizenhatoson belül, a vitathatatlan tizenegyest Szabó Zsolt váltotta gólra, 1-0. A 80. percben oldalról, az alapvonaltól mintegy 6 méterre Molnár Viktor lőtt be szabadrúgást, Peinlich Szilárd lövése kipattant a védőkről, de a szemfüles Varga Zoltán a hálóba gurított, 1-1. A 89. percben Varga Z. lövése után a labda szögletre pattant. Móri Tamás végezte el a sarokrúgást, amelyet Nagy Tibor a bal sarokba fejelt, 1-2. Meglepetés született, megérdemelten vitte haza a pontokat a Bicske gárdája.

További eredmények:

Iváncsa KSE–Taksony 4-1 (3-0)

DPASE–Budapest Honvéd-MFA II 2-1 (2-1)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában