Sport

2017.08.15. 17:00

Fekete övek nyári tábora - Sárosdi Kempo SE; küzdelem negyven menetben

SÁROSD - A Sárosdi Kempo Sportegyesület harmincöt tagja tett sikeres vizsgát az eger-felsőtárkányi nyári edzőtáborban. Röpködtek a fekete övek, a danok...

V. Varga József

A harcművészeti táborban négyszázötven zen bu kan kempós edzett egy héten keresztül, lehetőség nyílt a különböző dan-vizsgák letételére is - számolt be lapunknak az edzőtáborról Koncz Gábor és Kordás István, a Sárosdi Kempo SE két vezetője.

A sárosdi gárdából Kugler András 1 danra vizsgázott sikeresen, így már ő is büszkén viselheti a fekete övet. András többszörös kempo világbajnok és amatőr mma-győztes, továbbá az egyesület abai alakulatának vezetője, mestere.

Tóth Ádám mester - Gábor és István tanítványa - sikeres vizsgát tett 2 danra. Ádám is többszörös világbajnok és amatőr mma-győztes. Ő is tart edzéseket, Seregélyesen és Szabadegyházán neveli a gyerekeket.

Sikeres dan-vizsgák: Koncz Gábor (b), Tóth Ádám, Kugler András és Kordás István
Fotó: Sárosdi Kempo SE

A zbk-kempo dan-vizsgák jellegzetessége, hogy egész héten feladatokat kell teljesítenie a vizsgázóknak, eléggé nagy nyomás alatt kell a legjobbat kihozniuk magukból.

Amint megtudtuk: a hét folyamán, többször is átlépve saját határaikat, szintén vizsgát tett az egyesület két mestere. Koncz Gábor és Kordás István a 4 danra vizsgázott sikeresen.

A kempo vizsgákon a negyedik dantól kezdve már kevésbé fizikai a számonkérés, mint inkább technikai, és elsősorban a mentális állapotot mérik fel. A 4 danra vizsgázók az utolsó délutánon negyven menetes küzdelmet teljesítettek. Bizony embert próbáló volt mindenkinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!