Diákolimpia

2019.05.27. 21:02

Fehérváron az ország krémje

Több száz fiatal népesíti be egy héten át a Bregyó közi Regionális Atlétikai Centrumot, hiszen a koronázóváros ad otthont az atléták Diákolimpia országos döntőjének.

Ferencz Balázs

Számos kiugró eredményt érnek el az ifjú diákatléták

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az eseményen a II-III-IV-V-VI. korcsoport versenyzői csapatban és egyénileg viaskodnak a rekortánon, próbálják túlszárnyalni egymás teljesítményét a homokban és az ugrólécek felett. A küzdelem végén a legjobbak megszerzik a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

Az első versenynapon, szombaton az V. és a VI. korcsoportos diákok versengtek, s több Fejér megyei versenyző is sikert aratott. A VI. korcsoportos lányoknál a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium atlétája, Takács Boglárka 11,66 mp-cel nyerte a 100 métert, míg 200-on 24,49-cel lett aranyérmes. 400 méteren Mátó Sára (Tóparti Gimnázium) 54,99 mp-cel lett második. 800 méteren azonban nem talált legyőzőre a Takács Bogihoz hasonlóan a ARAK-ban sportoló atléta. 4x400 méteren bronzérmet szerzett a Tóparti stafétája (Gombolai Nóra, Pribék Adrienn, Horváth Mimi, Mátó Sára). Az atlétikai viadalok egészen péntekig zajlanak a Bregyóban.

Számos kiugró eredményt érnek el az ifjú diákatléták
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kedden a III. korcsoport csapatversenyét bonyolítják, csütörtökön a IV-es korcsoport egyéni megmérettetései szolgáltatnak programot, pénteken pedig a IV-es korcsoport csapatversenyét rendezik. A fiatalok a sprint futószámokban, hosszabb távokon, magasugrásban, távolugrásban, valamint a dobószámokban is megméretnek a székesfehérvári országos döntőn, természetesen újabb Fejér megyei, éremre esélyes sportolókkal a mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában