Sport

2014.02.18. 16:05

A fehérvári Szücs Gergő MMA-ban győzte le cseh riválisát

Szücs Gergő, a fehérvári profi Kempo Akadémia versenyzője jött, látott, és az első menetben kiütéssel győzött a csehországi MMA viadalon. A másik öt fehérvári harcos a bólyi viadalon volt érdekelt.

Matók János

Mester és tanítványa: Takács Attila (balra) és Szücs Gergő

A csehországi Benesovban rendezett MMA viadalon volt érdekelt Szücs Gergő, a fehérvári Profi Kempo Akadémia harcosa, Takács Attila edző tanítványa. A sportoló beszámolóját olvashatják a győztes mérkőzéséről:

- Prágától nem messze, Benesovban volt a verseny. Pénteken indultunk, az út nagyon jó hangulatban telt el. Ahogy odaértünk a szállásra, egyből mentünk is a súly ellenőrzésre, ahol 75,5 kilóval mérlegeltem, így bőven túlfogyasztottam. Amit nem is bánok, mert nem volt megerőltető, és így tudom, hogy máskor is hozom ezt a súlyt. Az ellenfelem nem volt ott a mérlegelésen, csodálkoztam is. Azt mondta a főszervező hogy szombaton áll a mérlegre, de nem is foglalkoztam ezzel. A gálára szombaton délután 5 órára kellett érkezni, az orvosi vizsgálat. akkor tudtam meg hogy egészen más, Jakub Bahník lesz az ellenfelem. Az első pillanatokban felmértem (ütőtáv, hogyan reagál a mozdulataimra...) riválisomatt, aztán elkezdtem bunyózni, azonnal támadtam, talán csak egyszer történt, hogy ő kezdeményezett némileg, de akkor is válaszoltam rá. Combosokkal húztam lejjebb, és lejjebb a kezét. Aztán végül meg-ijesztettem egy combossal, erre lekapta a kezét, én pedig egy bal-jobb horoggal pontosan állon találtam, amitől megrogyott. A bíró még nem állította meg a meccset, így kinéztem megint az állát, és egy újabb jobb horoggal eltaláltam, ekkor kiesett a sarokból a kötelekhez, ahol ismét egy jobb horoggal befejeztem a mérkőzést. Ekkor már nem engedte a bíró tovább folytatni a meccset. Ez alig más fél perc küzdelem után történt. Nagyon szépen köszönöm Dencinger Dávid barátomnak, hogy ott állt a sarkamban, és ellátott jó tanácsokkal, illetve köszönöm mesteremnek, és mentoromnak, Takács Attilának, aki mindenben támogatott, és felügyelte a felkészülésemet. Az edzések továbbra sem csökkenek, várom a következő mérkőzést.. Végül nyáron irány az Egyesült Államok, Las Vegas.

Benesovban egy másik magyar, a nagykátai Antal Gergely szintén első menetes TKO-t szenvedett. Nem mentség, de Antal beugróként vállalta a 10 kilóval nehezebb ellenfél ellen a mérkőzést. A fehérváriak következő versenye most szombaton Gyöngyösön lesz, az ifjúsági és junior korosztály számára. A rendező, a gyöngyösi klubvezető az a csákvári Dencinger Dávid. aki 10 évesen már megjárta Amerikát.

A két jobbik versenyzőnk, Györe Zsolt TKO-val a második menetben. Baricz Máté TKO-val az első menetben győzött. Mátéról tudni kell hogy csak 17 éves, de már fekete öves, és junior válogatott. Akik veszítettek azokkal is meg vagyok elégedve, mivel kezdők, és az első meccsük volt. Kocsány Ádám pontozással, Kovács Richard a 3. menetben, Jerausek Zoltán az első menetben feladással kapott ki. A Székesfehévári Kempo SE-ből Tóth Tamás pontozásos vereséget szenvedett - tájékoztatott a bólyi MMA viadalról Takács Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!