Sport

2014.09.28. 19:50

Fehérvári összeomlás - Öt gólt kapott a Volán a második harmadban

Nyert az erősebb csapat, a Red Bull Salzburg folytatta a menetelését az EBEL-ben, ezt a fehérvári jégkorongcsapat bánta hazai környezetben.

Bobory Balázs

Nem gondoljuk, hogy a múlt héten hetvenedik születésnapját ünneplő amerikai színészről, Michael Douglasről akart megemlékezni a Fehérvár AV19 vasárnap, mindenesetre a listavezető Salzburg ellen sikerült az Oscar-díjas sztár egyik leghíresebb filmjét feleleveníteni a jégen, az Összeomlást.

Jobb szót sajnos nem találunk arra, ami a mérkőzés második harmadának elején történt, a Volán hat perc, ötvennyolc másodperc alatt öt gólt kapott.

Az Ördögök ketrecében ekkor Robinson kapus biztosan irigyelte Daniel Defoe regényében szereplő hajótörött névrokonát, és inkább egy lakatlan szigeten rostokolt volna, mint átélni az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban ezt az időszakot.

Bizony, a társak nem segítettek ekkor az amerikai hálóőrnek, sőt, előszeretettel támogatták meg a vendégcsapat remek játékosait, akik éltek a lehetőséggel. Volt itt elhibázott csere, eladott korongok, emberelőnyben kapott gól, és egyéb idegeket borzoló mulasztások.

Lényegében hét perc alatt eldőlt a mérkőzés, pedig az első harmad alapján inkább az volt kilátásba, hogy szoros marad a csata. A Hetényi Zoltánt, Varga Arnoldot, Szirányi Bencét és a csuklósérülést szenvedő Kóger Dánielt is nélkülöző fehérváriak kemény ellenállást tanúsítottak a liga legjobb formájában lévő, eddig hibátlanul menetelő együttese ellen, és kis szerencsével akár vezethettek is volna az első húsz perc után. Azért már ekkor látszott, a Salzburg nem véletlenül veri halomra az EBEL csapatait, gyors, agresszív stílusával már a fehérvári harmadban próbálta megfojtani a hazaiak játékát.

És amikor ehhez a fehérvári hibák párosultak, akkor kíméletlenül értékesítette lehetőségeit.

Rob Pallin a második játékrészben az ötödik találat után kért időt, de nem irigyeltük a kék-fehérek mesterét, sok okosságot ilyen helyzetben nem lehet mondani.

A becsület megőrzése lehetett ezek után a cél, hiszen a mérkőzés fele még hátravolt. Bele is állt a meccsbe a Volán, akadtak is helyzetei, de a második szünetig nem sikerült faragnia hátrányán.

A harmadik harmadban már világosan látszott, hogy ezen az estén bármit csinál a Volán, nem tud a kapuba kapuba találni, ellenben a másik oldalon a Salzburg további két góllal toldotta meg saját eredménysorát. A játék a kakaskodások, kisebb bunyók miatt is sokat állt, egyik fél sem játszott tisztán, láttak már ennél sokkal jobb hokit a fehérvári drukkerek.

A Volán a remek szezonrajtot követően most két mérkőzést bukott el egymás után, de a sérüléshullámnak köszönhetően is várható volt, hogy lesznek kisebb hullámvölgyek.

Most ebből kell minél gyorsabban kilábalni.

Pénteken újabb kemény erőpróba következik, a Vienna jön Fehérvárra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!