Sport

2015.02.16. 12:20

Fehérvári és dunaújvárosi továbbjutók az országos sakkcsapat diákolimpiára

Székesfehérvár - Összesen 20 csapat vett részt a Fejér megyei sakkcsapat diákolimpián, ahol a tét az országos döntőbe jutás volt. Ez 3-3 székesfehérvári, és dunaújvárosi tanintézménynek sikerült.

Matók János

A Comenius Két Tanítási Nyelvű Iskolában 20 csapat részvételével szombaton küzdöttek meg a megye sakkozó diákjai az országos diákolimpia csapatversenyére való kijutásért. A továbbjutó helyeken 6 különböző iskola osztozott, 3 székesfehérvári és 3 dunaújvárosi iskola. A legszorosabb küzdelem az 1-2. korcsoportos (alsós) lányoknál alakult ki, ahol az utolsó forduló utolsó perceiig nyílt küzdelemben a dunaújvárosi Petőfi Sándor Ált. Isk. csapata (Lőkös Viktória, Fejes Réka, Csóka Nikolett, Márkus Dóra) került ki győztesen a versenyen első ízben induló Velencei Zöldliget Ált. Isk. csapatával szemben. Hasonlóan nagy küzdelem folyt az 1-2. korcsoportos (alsós) fiúk mezőnyében, ahol a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Ált. Isk., és a fehérvári Németh László Ált. Isk. csapata között volt nagy harc, amiből a fehérváriak (Kun Bálint, Leipold Zóra, Bernáth Bence, Szabó Lili) kerültek ki győztesen. Nem tévedés az összeállítás, a sakk az a sport, ahol a fiú csapatban játszhatnak lányok is.

A sakk békés játék, a győztes és vesztes kezet fog egymással. Fotó: Koppán Viktor

A két 3-4. korcsoportos (felsős) mezőnyben dunaújvárosi siker született. A lányoknál a Vasvári Pál Ált. Isk. csapata (Németh Noémi, Radics Nóra, Pintér Bettina) vehet részt az országos döntőn, míg a fiúknál a Széchenyi István Gimnázium (Dudás Máté, Kratzmajer Ákos, Lukács Anna, Szmodics Levente) képviseli Fejér megyét.

A középiskolás lányoknál a fehérvári Kodolányi János Középiskola (Szücs Edina, László Debóra, László Dalma) jutott ki a szombathelyen megrendezendő döntőre, a középiskolás fiúknál pedig a tavaly országos bajnoki címet szerzett székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium csapata (Albrecht Gábor, Csire Bence, Genda Károly, Salavecz Gergely) címvédőként vehet részt a döntőn, és kísérelheti meg a tavalyi bajnoki címet megőrizni.

A diákolimpia egyéni megyei döntője február 28-án, szintén a fehérvári Comenius Iskolában lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!