Sport

2017.03.21. 19:50

Vasárnap a Budapest Eagles ellen indul a Fehérvár Enthroners

Székesfehérvár - Vasárnap 15 órakor újabb bajnoki szezon indul, a Fehérvár Enthroners amerikai futball csapata is nekifog a FEZEN Divízió I küzdelmeinek a First Fielden.

Szupkai Gábor

A tavalyi sikeres szezont és feljutást követően mindenki izgatottan várja, hogy milyen erőt képviselő ellenfelek szerepelnek ebben az osztályban. Ugyan a Debrecen és a Miskolc úgy gondolja, hogy ők ketten játsszák majd a finálét, ám ehhez lesz egy-két szava többek közt a Fehérvár Enthronersnek is.

- Nekünk bizonyítanunk kell, nem érdekel, ki milyen erőt képvisel, mit gondol az erőviszonyokról, ők sem tudnak rólunk mindent. Egy szezon előtti rangsorolás teljesen másodlagos, minden a pályán fog eldőlni - mondta Pál Tibor Kornél vezetőedző.

Az előző szezonban a csapat irányítója, Erős Márk nevéhez méltóan igazi erőssége volt a Koronázóknak, de ő is tudja, idén neki is, mint mindenkinek, szintet kell lépnie.

- Abszolút készen állok, készen állunk a szezonra. Természetesen azon leszünk, hogy mi ott legyünk a fináléban. Idén erősebbek vagyunk minden téren, szerencsére én is kaptam magam mögé egy régi-új játékost, így ha bármi gond történne velem, már nekem is van komoly beugróm. Edzéseken is óriási segítséget tudunk egymásnak nyújtani, kijavítjuk a másik hibáit, jó tanácsokkal látjuk el egymást. Van még némi lemaradása, de nagyon gyorsan tanulja a játékainkat, hamarosan leveri magáról a rozsdát, és igazi erősítést jelent majd a csapatnak - nyilatkozta a tavalyi döntő MVP-je, azaz legértékesebb játékosa.

Erős Márk (fehérben) a csehek ellen is megállíthatatlan volt, de nála már ez a megszokott Fotó: Molnár Artúr

Az Enthroners kőkemény felkészülésen van túl, még a bajnokság előtti utolsó hétvégét is munkával és mérkőzésekkel töltötték. Vasárnap egy cseh csapat, a Brno Sigrs volt az ellenfél egy gyakorló mérkőzésen, és a fehérvári védelem egészen parádés teljesítményt nyújtott, mindössze kétszer sikerült az ellenfélnek first downt elérnie. Ebben komoly szerepe van az új igazolásnak, Lekrinszki Márknak, aki elképesztő karizmájának és munkabírásának köszönhetően rögtön a védelem csapatkapitánya lett.

- A védelem nagyon kemény lesz, azt garantálhatom. Az én szótáramban csak a győzelem szó szerepel. Nem ijedek meg semmitől, főleg nem a kemény munkától. Mikor Németországban a Lübeck Sealsnél játszottam, a támadó- és védősorban is szerepet kaptam, MVP-ként zártam a szezont. Onnan sajnos haza kellett jönnöm, és visszatértem az anyacsapatomhoz, az Eger Heroeshoz, ahol alapember voltam. Viszont nem tudtam nemet mondani az Enthronersnek, úgy éreztem, most saját álmaimat kell követnem, hiába ragaszkodtak hozzám Egerben.

Az Enthroners egy különleges csapat, mert sehol nincs olyan Magyarországon, hogy egy város címere van a mezeden. Itt nem csupán a csapatért, hanem egy városért küzdesz. Ettől pedig még nagyobb megtiszteltetés kapitánynak lenni. De ígérem, megszolgálom a bizalmat - mondta elszántan Lekrinszki Márk, a védelem oszlopa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!