Sport

2017.09.02. 19:23

A Medvescsak Zagreb még kemény dió volt az AV19-nek

SZÉKESFEHÉRVÁR Az utóbbi négy évben a KHL-ben edződő, de idén az EBEL-be visszatérő Medvescsak Zagreb nagy falatnak bizonyult, a horvátok magabiztos győzelmet arattak a Fehérvár AV19 SC felett az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna második játéknapján.

Ferencz Balázs

A 8. percben vezetést szerzett az addig is magabiztosabban hokizó Medvescsak Zagreb. Saso Rajsar kotort fonákkal egy lecsorgó korongot Rajna kapujába.

A középső periódust a fehérváriak kezdték aktívabban, de nem találtak Kroselj ketrecébe. A horvátoknak azonban kevés is elég volt, hogy növeljék előnyüket. A 24. perben Morley szerzett korongot a saját harmadában, végigosont a bal szélen, majd laposan a hosszú oldalra lőtt, 0-2. A 34. percben emberelőnyben hokizott a Zágráb, Tikkanen küldte kapura a korongot, amibe Koskiranta piszkált bele úgy, hogy a pakk a bal sarokban pihent meg, 0-3. Majd aztán gyorsan szépített a Fehérvár, Jeff LoVecchio emberelőnyből helyezett a ketrec jobb oldalába, 1-3. Két és fél perccel a harmad vége előtt a horvátok visszaállították a háromhólos különbséget, Netik zavartalanul helyezett a hálóba, 1-4.

A 48. percben négy a négyben játszottak a csapatok, s Perkovich mattolta Rajnát, 1-5. Az 53. percben, amikor éppen kiegészült volna a Medvescsak, Jonathan Harty a rövidsarokra küldött bombával használt ki egy kettős emberelőnyt, 2-5.

JEGYZŐKÖNYV

Fehérvár AV19 SC-Medvescsak Zagreb 2-5 (0-1, 1-3, 1-1)

Székesfehérvár, 1500 néző. Vezette: Nagy A., Kójai (Árkovics, Vincze)

FAV19: Rajna - Jyrkkiö, Uottila, Kóger, Szita, Erdély - Stipsicz, Vidmar, Latendresse, Luttinen, LoVecchio 1(ee) - Szabó D., Harty 1(2xee), Reisz, Music, Szabó K. - Szirányi, Kocsis, Vizi, Sárpátki. Vezetőedző: Benoit Laporte.

Medvescsak: Kroselj - Pöyhönen, Tikkanen (1), Netik 1, Morley 1, Olden - Privitera, Boivin, Pushkarich, Koskiranta 1(ee), Perkovich 1(ee) - Deutsch, Cepon, Aviani, Simsic, Zamoski - Brine, Rajsar 1, Jarcov (1), Jankovic, Sijan. Vezetőedző: Connor Cameron.

Kiállítások: 6 illetve 14 perc

(Lead képünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!