Sport

2017.09.03. 20:40

Második hellyel emlékeztek - Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a hétvégét a Fehérvár AV19 együttese

SZÉKESFEHÉRVÁR A 9. Ifj. Ocskay Gábor Emléktornát magabiztos győzelemmel zárta a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Krebsz András

Az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna 2. fordulójában a KHL-ben négy szezont lehúzó, saz EBEL-be most visszatérő Medvescsak Zagreb magabiztos, 5-2-es győzelmet aratott a Fehérvár AV19 SC felett. A horvátoktól Rajsar, Morley és Koskiranta találataival elhúztak, amire Jeff LoVecchio válaszolt a mérkőzés derekán. Netik még a középső periódus zárása előtt visszaállította a háromgólos különbséget, 1-4. Az utolsó harmadban Perkovich fóros góljára Harty adott választ, beállítva a végeredményt.

Ezzel eldőlt, hogy a Medvescsak Zagrebtől nem lehet elvenni a tornagyőzelmet. Ugyanakkor a vasárnapi, záró mérkőzés a második helyről hivatott dönteni. A házigazda ellenfele az előző szezonban újoncként a szlovák Extraligában rájátszásba jutó Nové Zámky együttese volt, akitől nem is olyan régen Érsekújváron a Visegrád Kupa alapszakaszában egy hosszabbításba nyúló összecsapáson vereséget szenvedtek a kék-fehérek.

Alig telt el a találkozó első perce, egy végletekig kijátszott akció végén Vincze fonák passzát követően a csapatkapitány Kóger Dániel ütött a hálóba, 1-0. Kis híján azonnal jött a válasz, de Kornakker két védéssel jelezte, győzelemmel fejezné be a tornát az AV19. Nem sokat pihenhetett az első öt játékpercben Romancik sem, a szlovák hálóőrnek többször is védenie kellett az ígéretes fehérvári rohamok végén. Ezt követően kétszer is emberelőnybe kerültek Benoit Laporte tanítványai, de újabb találatot már nem sikerült elhelyezni az újváriak kapujában.

Jonathan Harty (szürke) egy gólpasszal jelentkezett az Érsekújvár elleni összecsapáson
Fotó: Koppán Viktor

A pihenőt követően a fekete szerelésben jégre lépő vendégek próbálták átvenni az irányítást, előbb Raenko kapáslövését védte Kornakker mamuttal, majd Zboril és Fábry kőkemény löketénél volt a helyén a magyarok kapusa. Aztán fél perccel a második harmad végét jelző sípszó előtt egy kapu előtti kavarodás végén Vincze kotort bele a pakkba, a korong egy érsekújvári korcsolyáról került a vendégek hálójába, 2-0.

A záró harmadot emberelőnyben kezdő székesfehérvári alakulat két percig kettős előnyben játszhatott, a mindent eldöntő találat viszont szimpla létszámkülönbségnél született: LoVecchio passzát Arttu Luttinen vágta be közelről Romancik kapujába, 3-0. Nem sokkal később újra zörrent az érsekújvári háló, Vincze Péter ért bele szerencsésen Harty távoli lövésébe, Romancik nem sokat láthatott, 4-0. Szinte azonnal összejött a szépítés, Karel Plasik mattolta Kornakkert, 4-1. A végeredményt a végső dudaszó előtt Olivier Latendresse állította be, 5-1. Sikerült tehát a visszavágás az augusztus 22-i vereségért.

A háromnapos tornát hibátlan mérleggel az EBEL-be négy szezon után visszatérő Medvescsak Zagreb csapata nyerte a házigazda Fehérvár AV19 együttese előtt. A harmadik helyre a Nové Zámky gárdája futott be, míg a negyedik pozícióban a német másodosztályban szereplő Lausitzer Füchse alakulata végzett.

Fehérvár AV19-HC Nové Zámky 5-1 (1-0, 1-0, 3-1)

Székesfehérvár, 1500 néző. Vezette: Németh, Kókai (Soós, Muzsik).

Fehérvár AV19: Kornakker - Jyrkkiö, Uotila (1), Kóger 1, Erdély (1), Vincze 2 (1 ee) (1) - Stipsicz, Vidmar, Latendresse 1, Luttinen 1, LoVecchio (2) - Szabó D., Harty (1), Szabó P. K., Music, Szita - Szirányi, Szabó B., Reisz, Kocsis, Vizi.

Vezetőedző: Benoit Laporte.

Nové Zámky: Romancik - Plasil 1, Kovacsevics, Novotny, Varga R., Raenko - Salija, Prapavessis, Lantosi, Dubec, Zboril - Deyl, Chovan, Klenko, Piacka, Dubinin - Simek, Siska, Tibensky, Fábry, Simun.

Vezetőedző: Mikes Stefan.

Kiállítások: 8 illetve 16 + 10 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!