Sport

2014.11.23. 20:21

Fehérvár AV19: A túlórában sikerült pluszpontot szerezni

Sikerült megszakítania a Fehérvár AV19-nek három mérkőzéses vereségsorozatát az EBEL-ben, a kék-fehérek a Dornbirn otthonában győztek.

Bobory Balázs

Dornbirn–Fehérvár AV19 3-4 (1-1, 1-0, 1-2, 0-1) – hosszabbítás után
Dornbirn, 2820 néző. Vezette: Kellner, Plattner Schauer.
Dornbirn: Lawson – Magnan-Grenier (1), D’aversa, D’alvise, Arniel 2, Grabher Meier (1) – Crawford, Sertich, Petrik (1), Blatny 1, Di Benedetto – Lembacher, Jeitziner, Bombach, Feichtner, Desbiens (1) – Putnik, Samardzic, Achermann. Vezetőedző: Dave MacQueen.
Fehérvár: Robinson – Varga A. (1), Orbán, Benk 1, Erdély, Bartalis 1 (1) – Szirányi, Wehrs, Marino (1), Sikorcin, Kovács Cs. – Boivin 1 (2), Ejdepalm, Banham (2), Sarauer 1 (1), LoVecchio – Reiter, Tokaji, Vincze, Nemes, Kocsis. Vezetőedző: Rob Pallin.
Kiállítások: 8, illetve 12+10 perc fegyelmi (Bartalis)

Nem gondoltuk, hogy Bartalis István első EBEL-góljára november végéig kell várni, de egy csúnya kézsérülés meggátolta eddig, hogy a Svédországból hazatérő válogatott csatár korábban ünnepeljen.

Első találata viszont rögtön győzelmet ért a Fehérvár számára, Bartalis Dornbirnban, 3-3-as állásnál a hosszabbítás első percében, emberelőnyben volt eredményes.

Pedig volt olyan szakasza a vasárnapi találkozónak, amikor a hazaiak a Fehérvár fölé nőttek, a második játékrészben sikerült is fordítania az osztrákoknak, Arniel duplázott, Benk vezető gólja már-már feledésbe merült.

Az utolsó 20 percnek hátrányban futott neki a Volán, de Boivin ismét igazolta, hogy szerződtetése aranyat ér, a bekk egalizált. Sőt, az 50. percben már ismét a vendégeknél volt a vezetés, Sarauer emberhátrányos gólt lőtt. A Dornbirn meghúzta a végét, és az 56. percben pontot mentett Blatny találatával, 3-3.

Még a rendes játékidő lejárta előtt kettős emberelőnybe került a Volán, a hosszabbításra áthúzódó létszámfórt pedig Bartalis használta ki, győzelemmel a tarsolyban tért haza a csapat, 3-4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!