Sport

2009.04.24. 02:28

Fehérép Alcoa: rangadó az újvárosiak ellen

Székesfehérvár - Az NB I-es női kézilabda-bajnokság rájátszásában az 5-8. helyért zajló versenyben ma 18 órától megyei rangadóra kerül sor a Köfém Sportcsarnokban.

Matók János

Ma 18 órakor kezdődik a Köfém Sportcsarnokban a Fehérép Alcoa FKC-Dunaferr NK NB I-es női kézilabda megyei rangadó , ha egyáltalán annak lehet nevezni, az újvárosi csapat helyzete miatt.

Erre mondanák a szerencsejátékosok: mi, ha nem ez a mérkőzés számítana országos egyesnek, hiszen minden más végeredmény egy földrengéshez lenne hasonlítható.

- Annak ellenére, hogy a Dunaferr NK őszi kezdőcsapatából már senki sem szerepel riválisunknál, nem becsüljük le őket. A saját játékunkat produkálva, sok variációt kipróbálva, a fiataljaink is lehetőségek kapnak a mérkőzésen. Lesznek viszont hiányzóink, hiszen Bernataviciute és Tilinger sérülés miatt nem léphet pályára, Kamper viszont ismét pályára lép. Azt viszont nem engedhetjük meg magunknak, hogy olyan rutinos, EFH-kupagyőztes játé-kos akkora hibákat - belemenés, eladott labda, lépéshiba - kövessen el, mint ami például a nyíradonyi döntetlenhez is vezetett - mondta Sótonyi László, az FKC vezetőedzője.

- Nem vagyunk sokan, ezért is fontos számunkra, hogy a csapatban mindenki egészséges - mondta Rapatyi Tamás, a Dunaferr NK trénere. - Úgy látom, hogy a fiataljaink egyre inkább felveszik az NB I ritmusát. Akkor lennék elégedett, ha mindenki kihozná magából a maximális teljesítményt. Egy jó Fehérvárral találkozunk, ők az esélyesek, de számomra meglepő, hogy nem jutottak be a legjobbak közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!