Sport

2009.04.09. 02:29

Fc Fehérvár: újra döntősök!

Győr - A hazai 2-0 arányú győzelem után, a labdarúgó LIgakupa elődöntőjének a visszavágóján az FC Fehérvár 1-1-re végzett Győrben, s így ismét bejutott a döntőbe.

Matók János

Nem jött be teljes mértékben az FC Fehérvár vezetőedzőjének, Varga Istvánnak a jóslata, miszerint a Győr a legjobb összeállításában lép majd pályára, mert a bajnokságban már egy kissé lemaradt, viszont a Magyar Kupában és a Ligakupában még elérheti a célját. Az ETO kezdett, de az első kapura lövést Elek eresztette meg a 3. percben. A hazai választ a 6. percben egy szöglet után láthattuk, amikor Sztanisics fejese szállt el a kapu fölött. A 12. percben Farkas - akinek valamennyi labdaérintését a hazai szurkolók hangos fujjolása és szitokáradata kísért - passza után Vujovics 12 méteres lövését fogta Sztevanovics. A 12. percben a jobb oldalon meglóduló Lázár az alapvonaltól pár méterre ívelte be a labdát, ami a jobb kapufa és a felső léc találkozási pontjáról pattant ki Vujovics elé, akit viszont Sztanisics szerelt az ötösön. Enyhe mezőnyfölényben játszott a Vidi, és többet is veszélyeztette a kaput, mint a hazai csapat. Viszonylag hamar, már a 29. percben cserélt Dragoljub Bekvalac, a Győr edzője: a Nagy Daniról már besárgult Völgyit levitte a pályáról, nehogy megkapja: kiállítsák. A 33. percben Vujovics kínálta meg 28 méterről Sztevanovicsot, a labda a győri kapus melléről kipattant, de érte ugrott. Elégedetlen volt a háromezer hazai néző, szólt is az ébresztő, ébresztő , amíg a közel 50 fehérvári fanatikus végig a piros-kékeket éltette.

A szünet után góllal nyitott a 46. percben a Győr: Józsi lövését Filipovics elvetődve még kiöklözte, de Copa lehagyta Mohlt, majd 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 1-0. Rá két percre Aleksidze 16 méteres lövése okozott gondot. Beszorult az FCF, s az embernek az volt az érzése, hogy a Győr az első félidőben csak altatott, majd a cserék után megmutatta az igazi arcát. Ám hiába volt a hazai igyekezet, a 61. percben Farkas bal oldali szöglete után Alves 6 méterről kegyetlenül a hálóba vágta a labdát, 1-1. Ez megfogta a hazai csapatot, hiszen a döntőért még három gólt kellett volna szereznie. Az ETO görcsösen igyekezett, amíg a Vidi a cseréket kihasználva már nyugodtabban futballozhatott, de néha hajmeresztő hibákat is vétettek a játékosok. Az eredmény már nem változott, az FC Fehérvár bejutott a siófoki döntőbe, ahol május 13-án a mai Pécsi MFC-Bp. Honvéd mérkőzés továbbjutója lesz az ellenfél.

Győri ETO-FC Fehérvár 1-1 (0-0)

Győr, 3000 néző. Vezette: Szabó Sándor (Butkai Zsolt, Szalai Zoltán).

Győri ETO: Sztevanovics - Dorogi, Sztanisics, Zámbó, Völgyi - Pilibaitis, Kiss, Jkl, Odikadze - Sánta, Aleksidze. Vezetőedző: Dragoljub Bekvalac.

FC Fehérvár: Filipovics - Lázár, Koller, Horváth, Mohl - Tkacsuk - Farkas, Elek - Nagy, Alves, Vujovics. Vezetőedző: Varga István.

Csere: Völgyi helyett Neziri (a 29. percben), Sánta helyett Copa, Dorogi helyett Bicak, Kiss helyett Józsi (mind a szünetben), Jkl helyett Nyári (a 73. percben), illetve Elek helyett Szakály, Nagy helyett Kulcsár (mindkettő a szünetben), Alves helyett Alison (a 64. percben), Farkas helyett Romero (a 75. percben), Vujovics helyett Karadzsics (a 78. percben).

Sárga lap: Völgyi, Pilibaitis, Zámbó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!